Întâlniri bilaterale între Executivul Consiliului Județean Maramureș și președinți de consilii rationale din Republica Moldova

Prezenți în Maramureș la evenimentul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova” – țară candidată la Uniunea Europeană, președinții consiliilor raionale Anenii Noi (Ion Vicol), Ștefan Vodă (Maxim Vasile), Nisporeni (Mărcuță Vasile), Glodeni (Cojocari Ion), Ungheni (vicepreședinte Tatiana Lazăr) au avut și o întâlnire bilaterală cu Ionel Bogdan, președintele administrației Județului Maramureș. La discuții au participat și Iurie Calestru, director programe IDEP Moldova, Florentin Tuș, președinte Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.

Discuțiile s-au concentrat pe cooperarea economică, culturală și realizarea în comun a proiectului organizat de Consiliul Județean în Maramures, în această vară, și anume “Tabără de excelență în Maramureș – PUNTE educațională între Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”.

De asemenea, președinții consiliilor rationale Ștefan Vodă și Nisporeni și-au exprimat intenția de înfrățire cu Județul Maramureș.

”Mulțumesc președinților consiliilor raionale pentru buna colaborare și deschiderea spre dezvoltarea de noi parteneriate! Îi asigur de toată susținerea mea și a Consiliului Județean Maramureș”, a transmis Ionel Bogdan.

La finalul zilei, oaspeții din Republica Moldova au avut parte și de un tur ghidat în Municipiul Baia Mare, pentru a vedea cât mai multe exemple de bune practici, pe care le pot adopta și implementa pentru a dezvolta comunitățile de peste Prut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.