Mamografii, teste Babeș Papanicolaou și HPV gratuite pentru femeile din județul Maramureș 

Mamografii, teste Babeș Papanicolaou și HPV gratuite pentru femeile din județul Maramureș 

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) implementează două proiecte de screening al cancerului de col uterin și al cancerului de sân: “Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest” și „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea Nord Vest”

În cadrul acestor proiecte femeile pot beneficia de

  • Mamografii gratuite (femeile cu vârsta între 50-69 ani)
  • Teste Babeș Papanicolaou gratuite (femeile cu vârsta între 24-29 ani)
  • Teste HPV gratuite (femeile cu vârsta între 30-64 ani)

Testele se vor realiza la Unitățile Mobile de Testare (Unitatea Mobilă de Mamografie și Unitatea mobilă de testare HPV și BAbeș Papanicolaou) care se vor deplasa în cât mai multe localități din județul Maramureș pe tot parcursul lunii Mai. Ambele unități sunt complet echipate și asistate de personal medical specializat.

De asemenea, pe tot parcursul anului, femeile își vor putea realiza teste Babeș Papanicolaou și HPV gratuite la Baia Mare (Spitalul Județean de Urgență” Dr. Constantin Opriș” (cam. 75, parter), Policlinica 2 – Centrul de Planificare Familială); Vișeu de Sus – Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus;  Sighetul Marmației (Spitalul Sighet, X RED 3D)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.