8 combinații alimentare care te ajută să slăbești

O dietă echilibrată este esențială când vine vorba despre slăbit și sănătate.

Ai în continuare o listă cu cele mai delicioase și sănătoase combinații alimentare, care te vor ajuta să arăți minunat

1. Ouă cu legume

Ouăle facilitează absorția de caroten (pigmentul care dă culoare legumelor) și în combinație cu legumele proaspete aduce beneficii de două ori mai mari celor care vor să slăbească.

2. Pui cu ardei iute

Ardeii iuți grăbesc arderea caloriilor și ajută organismul să transforme mâncarea în energie. Ardeiul iute roșu realizează o masă extraordinară alături de pui (o sursă importantă de proteine).

3. Legume cu porumb

Cele mai noi studii au confirmat faptul că o dietă bogată în legume te ajută să slăbești. Pe de altă parte, porumbul conține amidon, un carbohidrat complex, care face extrem de mult bine intestinelor și sistemului imunitar, în timp ce te menține suplă.

4. Ceai verde și suc de lămâie

Ceaiul verde conține catechină (un antioxidant puternic), iar lămâia are foarte multă vitamina C și atenuează scăderea catechinei, cee ce rezultă într-un produs ușor de digerat.

5. Somon și sparanghel

Somonul conține aciși grași Omega-3, iar sparanghelul are multe fibre și proteine, care te ajută să elimini excesul de apă din organism. Pentru a prepara ceva sănătos și delicios, este recomandat să gătești aceste preparate la abur sau în cuptor.

6. Migdale și iaurt grecesc

Unele vitamine (în special A, D și E) sunt absorbite mai bine când se consumă cu grăsimi. De exemplu migdalele, care sunt o excelentă sursă de calciu, antioxidanți și vitamina E, se combină perfect cu iaurtul grecesc bogat în vitamina D.

7. Avocado și spanac

Atât avocado cât și spanacul conțin o mulțime de vitamine și minerale, deci dacă le folosești pe post de ingrediente în salate, acestea îți vor fi benefice. Spanacul este, de asemenea, util în combinații cu ulei de măsline extra-virgin, iar avocado este cel mai sănătos consumat cu pește, pui sau pâine integrală.

8. Ton și ghimbir

Tonul este bogat în acizi grași Omega-3 și previne grăsimea să se acumuleze în zona abdominală. Pe de altă parte, ghimbirul îmbunătățește funcționarea intestinelor și previne balonarea, deci n-ar trebui niciodată să te abții de la o salată proaspătă sau suchi abia făcut, dar fii atentă cu sosul de soia, care conține multă sare.

De asemenea, anumite mirodenii te ajută să slăbești, cum ar fi: piperul roșu și negru, scorțișoara, usturoiul, semințele de muștar, turmericul, ghimbirul, nucșoara, cardamonul și chimionul.

Ce să nu combini niciodată

1. Proteine (carne, pește, ouă) cu carbohidrați (pâine, cereale, cartofi, produse de patiserie).

2. Alimente acide (citrice, mere, roșii) cu alimente bogate în carbohidrați.

3. Carbohidrați cu zahăr, cum sunt dulciurile rafinate.

4. Proteine cu amidon sau alte proteine (carne+ouă, brânză+ouă, carne+nuci).

5. Fructe cu orice, acestea trebuie consumate ca atare, nu în amestec cu alte alimente, mai ale pepenele.

6. Lapte la o masă principală, acesta este cel mai bine să-l bei separat.

Sursa: feminis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.