A treia ediţie a Galei muzicii folk „Floare de Colţ” în Sighetu Marmației! Momente dedicate lui Florian Pitiș și aniversării zilei de naștere a cantautorului sighetean, Ducu Bertzi!

afis Gala folk 2015În zilele de 7 şi 9 august 2015 va avea loc, la Sighetu Marmației, cea de-a treia ediţie a Galei muzicii folk – „Floare de Colţ”. Municipiul din inima Maramureșului va fi pentru trei zile capitala muzicii folk. Un eveniment muzical de exceptie, care reunește cei mai reprezentativi interpreti de muzica folk din România, dar mai ales ales un număr mare de iubitori de muzică de calitate.

Pe scenă vor evolua artiști consacrați, dar și tinere talente. Să nu uităm că, de la Sighetu Marmației, au pornit doi din cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii folk: Ștefan Hrușcă sș Ducu Bertzi, la care se adaugă un număr important de folkiști cu activitate artistică pe plan regional sau local.

Ineditul ediției va consta în momentele dedicate lui Florian Pitiș și aniversării zilei de naștere a cantautorului sighetean, Ducu Bertzi!

 

Între momentele de recital, pe ecrane se vor derula filmări cu Florian Pittiș (din concerte)

 

„Gala Floare de colț”de  la Sighetu Marmației se constituie într-un eveniment muzical  care are în proiect și  premierea unor  tineri talentați, omagierea unor poeți care au contribuit prin versurile lor la marile creații folk și, nu în ultimul rând, a marilor artiști care au contribuit la promovarea acestui gen muzical.

În prima zi, 7 august 2015, vor urca pe scenă folkiști locali, tineri care frecventează cursurile Şcolii de artă „Gheorghe Chivu”.Va urma gala susţinută de Focul viu (Baia Mare), Maria Gheorghiu, Vali Serban, Adrian Ivaniţchi si Florin Sasarman.

Sâmbătă și duminică, între momentele de recital, pe ecrane se vor derula filmări cu Florian Pittiș (din concerte). La evenimente va participa, ca invitat special, Andei Pittiș.

Sâmbătă, 8 august, spectacolul îi va avea ca protagoniști pe Dan Vana, Andrei Păunescu, Poesis, Dan Andrei Aldea și Ducu Bertzi &band (o formulă în premieră la Sighetu Marmației). Spectacolul va fi dedicat aniversării în acest an a vârstei de 60 de ani și a peste 40 de ani de activitate a artistului Ducu Bertzi, cetățean de onoare a municipiului Sighetu Marmaţiei.

Gala din seara zilei de 9 august va fi susținută de: Cristian Buica, Dinu Olărașu, Victor Socaciu și Pasărea Colibri.

În final, artiștii vor interpreta piese din repertoriul lui Florian Pittiș.

Gala folk va avea loc în Parcul Central, începând cu ora 19,00. Directorul de program al ediţiei din acest an este Dana Andronie, directorul artistic, Ducu Bertzi și managerul evenimentului – Spiridon Pralea.

Organizatorii Galei muzicii folk -„Floare de Colţ” sunt: Consiliul Local Sighetu Marmaţiei, primarul Ovidiu Nemeş, Centrul Cultural Sighet, Asociaţia Interculturală Ducu Bertzi, informează Dorel Todea, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural Sighetu Marmației.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.