Alifia de sânziene – Rețetă naturistă pentru calmarea durerilor de coloană și pentru dizolvarea ciocurilor osoase

Sânzienele sunt pe lista celor mai vechi plante medicinale din lume, fiind folosite în scop curativ încă din antichitate. Au un conținut bogat de antioxidanți precum flavonoide, de taninuri, cumarine și de mulți alți compuși care dețin proprietăți terapeutice.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Ajută la subțirea sângelui și la decongestionarea vaselor de sânge unde există o stagnare a circulației, astfel sunt utile în caz de vene varicoase, tromboflebită și flebită. Sânzienele se folosesc și pentru dureri hepatice și de coloană, pentru icter sau pietre la bilă, pentru dureri de coloană, diaree, indigestie sau constipație. Au efecte bune și în caz de crampe menstruale, insomnie, agitație, panică, paralizie, migrene și agitație.

Alifie de sânziene pentru dureri de coloană

După posibilități, se culeg sânziene proaspete direct din natură și din locuri nepoluate. De asemenea, planta se poate găsi și în magazinele naturiste. Pentru a prepara această alifie, aveți nevoie de 20 g de plantă uscată (flori, frunze, tulpină), 30 ml de spirt medicinal, 200 ml de ulei de măsline și 80 g ceară de albine.

Plantele uscate bine mărunțite se pun într-un borcan de sticlă încăpător. Se adaugă spirtul și se lasă la macerat, acoperit, timp de 12 ore. Ulterior, se adaugă și uleiul, se amestecă bine și se transferă compoziția pe baie de aburi unde se fierbe timp de 2 ore.

După 2 ore, vasul se ia de pe foc, se acoperă cu un prosop gros și se lasă până se răcește complet (cam 48 de ore). Borcanul se agită o dată la fiecare 4-5 ore.

După cele 48 de ore, preparatul se strecoară folosind un tifon gros și se pune într-un alt borcan de sticlă. Se adaugă ceara de albine, se pune pe baie de aburi până aceasta se topește complet după care se amestecă până la omogenizare. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet, amestecând adesea.

Cu alifia astfel obținută se masează zonele dureroase și locurile afectate de ciocuri. Se aplică exclusiv seara înainte de culcare și tratamentul se urmează maxim 14 zile. După o pauză de 2 luni se poate repeta. Alifia se păstrează într-un loc rece unde poate rezista până la 1 an.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.