Anunţ de presă: Reabilitare bloc de locuințe sociale strada Horea 46A, cod SMIS 117369

Obiectivul general:

Obiectivul general a proiectului este cresterea eficientei energetice si utilizarea de sistemele de iluminat public în cladiri publice care înregistreaza consumuri energetice mari, respectiv blocul de locuinte sociale-Horea 46A, prin lucrari de reabilitare termica si utilizarea energiei din surse regenerabile in acesta cladire, avand ca efect gestionarea inteligenta a energiei, reducerea emisiilor de CO2, imbunatatirea aspectului urbanistic, cresterea valorii arhitecturale a Municipiului Baia Mare, imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor vulnerabile, precum si reducerea efortului bugetar datorita scaderii cheltuielilor cu utilitatile aferente cladirii care fac obiectul acestei investitii. Scopul proiectului il reprezinta reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in Municipiul Baia Mare prin implementarea interventiilor de crestere a eficientei energetice, respectiv izolarea termica a fatadelor, termoizolarea planseului, lucrari de reabilitare termica a sistemului de incalzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a

energiei electrice si termice, reabilitarea si modernizarea instalatiei de iluminat. Reabilitarea blocurilor de locuinte sociale publice, aflate intr-un stadiu avansat de degradare, prin lucrari de imbunatatire a calitatii infrastructurii si eficientizare energetica, asigura dezvoltarea unor servicii de calitate în domeniul locuirii sociale, cu impact direct asupra imbunatatirii starii de sanatate a populaiei, dar si a sanselor de a accesa piaa forei de munca si implicit capacitatea de integrare în societate. Proiectul acopera necesitatea asigurarii unor infrastructuri si servicii suport pentru persoanele fara sprijin familial si cu nevoi speciale, adaptate la nevoile lor.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Reducerea pierderilor energetice prin pereti exterior, ferestre si terasa, a blocului de locuinte sociale- Horea 46 A cu 38,90%, prin reabilitarea/ anveloparea termica, modernizarea instalatiei de iluminat si a instalatiei de distributie a agentului termic pentru incalzire si apa calda de consum.
  2. Reducerea consumului de combustibil conventional utilizat la prepararea agentului termic pentru incalzire si producerea de energie din surse regenerabile la un nivel de 32,79% din total consum de energie primara la blocul de locuinte sociale -Horea 46A, prin instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si termice pentru consum propriu.
  3. Asigurarea unor conditii adecvate de locuire sociala si imbunatatirea conditiilor de viata a 219 persoane apartinand grupurilor vulnerabile, prin asigurarea sporirea confortului interior si reducerea costurilor de intretinere pentru incalzire si apa menajera.

 Valoarea proiectului: 3.841.630,87 lei

Valoare nerambursabilă: 2.852.469,78 lei

 Perioada de implementare a proiectului este de 40 de luni.

Data inceperii proiectului este 25.02.2019.

Data finalizării proiectului este 31.09.2020.

Primarul Municipiului Baia Mare

Dr. Ec. Cătălin Cherecheş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.