Cele mai importante 17 beneficii ale consumului de hrean – Puține legume sunt mai sănătoase decât hreanul

Hreanul aduce multe beneficii sănătății: în trecut era utilizat pentru a crește imunitatea, ca adjuvant în perioadele de suprasolicitare iar marinarii îl foloseau pentru a se proteja de scorbut.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Hreanul este o legumă cruciferă din aceeași familie cu varza, broccoli, varza kale și wasabi. Are un conținut ridicat de vitamina C și se poate folosi și în scopuri medicinale, nu doar pe post de condiment.

Conține mulți compuși chimici care aduc beneficii pentru sănătate, este bogat în vitamina A, cele din complexul B, vitamina E și PP și, cum am mai amintit, vitamina C. În ceea ce privește oligoelementele, hreanul conține magneziu, seleniu, potasiu, fier, sodiu, calciu și multe altele.

Alte substanțe conținute de hrean: glutamine, aspargină, uleiuri volatile, enzime, acid clorhidric și carbonic, antioxidanți etc.

Iată lista beneficiilor aduse de hrean asupra sănătății:

  • menține sănătatea țesuturilor în organism (prin conținutul de vitamina C)
  • susține activitatea sistemului imunitar (este antiinflamator și se poate folosi în caz de răceală sau ca tratament pentru parazitozele intestinale
  • ajută la eliminarea viermilor intestinali
  • îmbunătățește semnificativ digestia
  • ajută la detoxifierea colonului
  • combate constipația
  • menține tonusul cerebral
  • excelent tonic imunitar
  • previne sau vindecă aproape toate afecțiunile iernii
  • curăță ficatul (se recomandă persoanelor cu hepatică sau ficat gras)
  • bun tratament pentru tuse (se amestecă suc de hrean cu miere)
  • reduce stresul oxidativ
  • protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii
  • susține sănătatea sistemului nervos
  • calmează durerile articulare (rădăcina rasă se pune pe articulații)
  • stimulează circulația și reface structura subcutanată a pielii (se tamponează sucul de hrean pe piele)

De regulă, hreanul se consumă în cantități mici: o porție conține foarte puține calorii, multe minerale și compuși vegetali. Datorită capacității sale de a îngusta casele de sânge, se crede că hreanul este de mare ajutor în tratarea migrenelor dar nu există studii clinice care să susțină această teorie.

Pe de altă parte, în cadrul unui studiu s-a demonstrat că hreanul conține compuși chimici (glucozinolați) care luptă împotriva cancerului iar cercetătorii spun că hreanul conține de 10 ori mai mulți glucozinolați decât broccoli. De asemenea, recomandă consumul de hrean în porții mici, de câte 1 linguriță.

Atunci când rădăcina de hrean este tăiat, se eliberează un ulei care are proprietăți puternice antibacteriene și studiile sugerează că hreanul are capacitatea de a lupta împotriva unor bacterii periculoase precum Salmonella, E. coli și H. pylori.

Prin senzația de arsură produsă la nivelul sinusurilor, nasului și gâtului, consumul de hrean calmează simptomele răcelilor și ameliorează problemele respiratorii.

Atenție!

  • hreanul nu se recomandă copiilor sub 4 ani
  • nu se recomandă consumul de hrean în cantități prea mari în cazul femeilor însărcitate sau care alăptează

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.