Cum ne pregatim corespunzator motocicleta pentru perioada primava-vara?

Desi poate parea putin prematur sa ne gandim inca la sezonul cald si la deplasarile cu motocicleta avand in vedere ca inca ne sitam undeva la mijlocul sezonului rece, cert este faptul ca acum reprezinta momentul oportun sa facem toate acele pregatiri necesare pentru a ne putea deplasa cu motocicleta in deplina siguranta atunci cand este momentul. Pentru pasionatii moto, cu siguranta sezonul cald reprezinta o perioada pe care o asteapta cu nerabdare avand in vedere ca in timpul sezonului rece acestia se vad obligati sa isi parcheze indragitele vehicule pana cand conditiile meteo sunt propice pentru astfel de deplasari. Pregatirea motocicletei pentru un nou sezon este un proces pe cat de migalos, pe atat de necesar avand in vedere ca siguranta noastra depinde intr-o foarte mare masura de acest lucru. Spre deosebire de autovehicule, unde nu este necesar sa avem un echipament corespuznzator pentru a putea circula in siguanta, situatia motocicletelor am putea spune ca este ceva mai delicata avand in vedere ca fara un echipament moto corespunzator, ne supunem la un risc real.

Pregatirea motocicletei pentru un nou sezon reprezinta un lucru important mai ales din punct de vedere al functionalitatii acestora avand in vedere ca inainte de ne deplasa din nou cu motocicleta, este recomandat sa ne asiguram ca totul functioneaza in parametrii normali. Daca ai luat decizia de a-ti achizitiona o motocicleta noua, astazi ai posibilitatea de a regasi o gama larga de motociclete noi si in cadrul unor magazine online de profil precum este Motomus.ro.

Iata insa cateva lucruri importante de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti doresti sa fii complet pregatiti pentru un nou sezon estival.

Asigura-te ca dispui de tot echipamentul moto necesar.

Desi casca moto este unica parte din echipamentul moto care este obligatorie prin legislatia rutiera aflata in vigoare, acest lucru nu ar trebui sa ne determine sa desconsideram toate celelalte parti ale echipamentului moto, care in fond sunt la fel de importante atunci cand vine vorba despre protectie. Geaca moto, ghetele moto, manusile, precum si pantalonii din aceasta categorie au fiecare in parte un rol foarte important in ceea ce priveste protectia anumitor parti ale corpului in situatia producerii unor accidente sau cazaturi, motiv pentru care sunt departe de a putea fi considerate mofturi.

Verifica piesele componente ale motocicletei.

La fel precum autovehiculele, motocicletele sunt construite dintr-o serie de consumabile ceea ce inseamna ca, indiferent de modul in care vom ingriji motocicleta, in cele din urma vom fi nevoiti sa inlocuim anumite piese in ciuda acestui fapt. Placutele de frana sau uleiul reprezinta doar doua dintre cele mai comune lucruri pe care trebuie sa le inlocuiesti periodic pentru a te putea bucura de o functionalitate perfect normala. Inainte de a iesi din nou cu motocicleta, este recomandat sa te asiguri ca totul functioneaza in mod corespunzator, iar in situatia in care sesizezi anumite defectiuni, fie ele si minore, sa incerci sa le remedizei, pentru a nu duce la defectiuni majore sau pentru a nu-ti pune viata in pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.