Cum se prepară „Borșul de sfeclă roșie” – Rețetă recomandată pentru probleme cu fierea și ficatul

Sfecla roșie este un ajutor extraordinar pentru sănătate. Este și un aliment nutritiv și un medicament cu multiple aplicații terapeutice. Este ușor digerabilă și reglează funcțiile hepatice, fiind deosebit de eficientă în tratarea anemiilor, imunității scăzute, virozelor, tuberculozei, cancerului, nevrozelor sau în tratarea demineralizării.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

Grație substanțelor active conținute, sfecla roșie are capacitatea de a ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în organism din alimentație. Aceste toxine pot duce la afecțiuni precum alergie, reumatism, Alzheimer, scăderea imunității etc.

Borșul de sfeclă roșie

Acest borș curăță și fortifică organele interne și este recomandat mai ales în caz de probleme de fiere și ficat. Se prepară din 1 legătură de pătrunjel, 1 linguriță de drojdie sau 1 mână de mălai, 1 legătură de mărar, 1 kg de sfeclă roșie tăiată bucăți, 1 căpățână de usturoi și 1 legătură de leuștean.

Toate ingredientele de mai sus se pun într-un borcan sau într-un vas de lut. Se acoperă cu apă și se lasă într-un loc ferit de lumină și răcoros, la macerat. Când lichidul este acrit, se filtrează și vasul se umple din nou cu apă. Borșul care rezultă din a doua macerare este mai slab dar la fel de sănătos.

Din primul borș se recomandă câte 2 pahare pe zi iar din al doilea câte 4 pahare pe zi.

În paralel cu această cură de borș de sfeclă roșie, persoanele care suferă de hepatită sunt sfătuite să consume zilnic câte 2 pahare de ceai din flori de gălbenele și semințe de armurariu. Borșul se poate consuma pe parcursul întregului an și este recomandat și ca depurativ general al organismului și pentru prevenirea bolilor de ficat și de fiere. În sticle închise ermetic, se poate păstra mai multe zile la frigider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.