Prăjitura Kinder Bueno este extrem de apreciată, iar gustul deosebit face ca acest preparat să fie ales de cele mai multe ori pentru zilele de sărbătoare. Rețeta este complexă, iar ingredientele la îndemâna oricui. Cu toate astea, trebuie să țineți cont de câteva reguli, pentru ca prăjitura să iasă perfect. Iată ce ingrediente trebuie să aveți în casă, atunci când vă apucați de gătit.
Profită acum : Ofertă de nerefuzat
Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!
Oferta de nerefuzat la President Hotel & Resort**** din Băile Felix
ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi îți găsim soluția!
Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló
START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii
Profită acum: Vara în luna martie
AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD
Blat:
8 albușuri
200 g zahăr
2 linguri ulei
3,5 linguri de faină
3,5 linguri de pesmet fin
120 g nuci măcinate
1 lingurita praf de copt
Crema:
8 galbenușuri
250 g zahăr
1 plic praf budincă de vanilie
3 linguri făină
500 ml lapte
2 linguri cacao
250 g unt
În plus:
1 cutie Fineti/Nutella de 400 g
1 pachet de biscuiți de calitate(aprox. 140-150 g )
200 ml frișcă lichidă
80 g ciocolată cu alune rasă
Mod de preparare:
Blat: Mixează albușurile spumă cu un praf de sare apoi adaugă zahărul lingură cu lingură și mixează până devine o spumă tare și lucioasă. Adaugă uleiul și mai mixează câteva secunde. Amestecă făină cu pesmetul și praful de copt.
Adaugă amestecul uscat peste albușuri amestecând ușor cu o spatulă pentru a nu elimina aerul din albușuri. La final adaugă nuca măcinată. Tapetează o tavă (35×25 cm) cu unt și hârtie de copt și coace blatul in cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute (faceți testul scobitorii).
Scoate blatul din tavă, îndepărtează hârtia de copt de pe margini apoi unge-l cât e fierbinte cu finetti sau nutella. Lasă prăjitură la răcit la temperatura camerei apoi pune-o la figider până se întărește crema de ciocolată
Crema: Mixează gălbenușurile cu zahărul, adaugă praful de budincă, făină apoi laptele fierbinte și pune amestecul pe foc mic amestecând continuu până se îngroașă.
Lasă budincă la răcit. Mixează untu la temperatura camerei până obții o spumă, apoi adaugă lingură cu lingură din budincă răcită și mixează până obții o crema pufoasă .
Asamblare: Împarte crema în două. Pune o parte din crema peste blat și nivelează bine. Peste crema de vanilie pune un strat de biscuiți. Amestecă restul de crema cu cacao, apoi pune-o peste biscuit. Pune prăjitură la rece până se întărește crema. Bate frișcă bine, apoi întinde-o uniform peste prăjitură, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.