După EXPLOZIA NUCLEARĂ, EBOLA și VARIOLĂ! Rusia pune în pericol Lumea întreagă

O explozie a zguduit centrul de cercetare Vector (Siberia) care deține laboratoare cu tulpini de viruși Ebola și variolă.

Centrul de cercetare în virusologie și biotehnologie Vector a anunțat că un rezervor de gaz a explodat în timpul unor lucrări de reparații care se făceau într-un salon de inspecția sanitară din laboratorul din Koltsovo, în regiunea Novossibirsk, informează The Moscow Times.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Un muncitor a fost spitalizat în urma arsurilor provocate de deflagrație, potrivit agenției guvernamentale de stat TASS.

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Centrul Vector și primăria orașului au subliniat „rapid” că „substanțe biologice periculoase” nu erau prezente în încăpere în momentul exploziei și că deflagrația „nu reprezintă un pericol pentru comunitate”.

„Nu s-a lucrat cu material bioloogic în clădire”, a informat centrul Vector.

Centrul Vector este unul din cele două locații din lume unde sunt stocate eșantioane vii de viruși ai variolei. Alte eșantioane ale acestui agent patogen mortal sunt stocate în centrele Institutului pentru controlul și prevenția maladiilor (CDC) din Atlanta.

Un cercetător al centrului Vector a murit în 2004 după ce s-a înțepat cu un ac infectat cu virusul Ebola, incident care a generat temeri privind situația de securitate.

O inspecție făcută în 2016 de Organizația Mondială a Sănătății a dezvăluit că Vector respectă normele de biosecuritate dar că inspectorii au „cerut eforturi suplimentare” în anumite chestiuni.

Fostul director al centrului Vector a dispărut în 2017 ca urmare a unor acuzații de fraudă și un transfug sovietic a pretins, la începutul anului 1990, că tulpini de variola au fost aduse la centrul Vector pentru cercetări privind arme biologice.

Sursa: evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.