Fenomenul ce uimește lumea: 30% din Marele Zid Chinezesc a dispărut

Marele Zid Chinezesc a disparut, partialO veste venită din Asia produce stupefacție, aproximativ 2.000 de kilometri din Marele Zid Chinezesc au dispărut

Aproximativ 30% din Marele Zid Chinezesc nu mai există, în special în zona ridicată în timpul dinastiei Ming, aceasta datorându-se condițiilor naturale nefavorabile și activității umane, inclusiv prin furtul cărămizilor, potrivit publicației britanice The Guardian.
Estimările experților variază referitor la lungimea Marelui Zid, între 9.000 și 21.000 de kilometri, în funcție de porțiunile lipsă din structura acestuia. În ciuda lungimi sale, el nu poate fi văzut cu ochiul liber din spațiu, așa cum cred unii oameni.
Timp de secole, cei care au dorit să vadă Marele Zid Chinezesc la fața locului au făcut o excursie în Asia, pentru a admira una dintre cele mai mari capodopere de arhitectură, care a supraviețuit trecerii timpului.
Construcția Marelui Zid Chinezesc a început în secolul al III-lea î.Hr., însă aproximativ 6.300 de kilometri au fost ridicați în vremea dinastiei Ming, între anii 1368-1644, inclusiv zonele mult vizitate de către turiști, din nordul Beijing-ului.
Circa 1.961 de kilometri s-au distrus de-a lungul timpului, conform Beijing Times. Unele porțiuni din construcție au rezistat peste secole, în timp ce vegetația care a crescut în pereții zidului au accelerat distrugerea, se spune într-un raport citat deGreat Wall of China Society.
„Chiar dacă unii dintre pereții zidului sunt construiți din cărămidă și piatră, ei nu pot rezista expunerii continue la ploaie și vânt. Multe turnuri ale zidului au devenit tot mai șubrede și se pot prăbuși în timpul furtunilor puternice de vară”, a declarat vicepreședintele societății, citat de ziarul Dong Yaohui din China.
Turismul și activitățile locuitorilor din regiunile unde se înalță Marele Zid au dus la deteriorarea acestuia, în timp. Sătenii săraci din Lulong, provincia Hebei, au folosit cărămizile din Marele Zid la construcția propriilor case.
În conformitate cu legile din China, locuitorii care fură cărămizi din zid pot fi amendați cu până la 5.000 de yuani, moneda locala, potrivit Global Times.
Construcția nu este una continuă, ea fiind o structură compusă din mai multe porțiuni, care au fost ridicate în mai multe perioade ale istoriei. Distrugerile cele mai mari în structura Marelui Zid Chinezesc s-au produs, mai ales, în perioada Revoluției, cuprinsă în anii ’60–’70.

Sursa: ro.blastignews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.