Implanturile dentare, o solutie pe termen lung! Iata de ce!

implanturi dentare

Atunci cand alegi solutia reprezentata de implanturi dentare, trebuie sa stii care sunt etapele tratamentului si in ce consta fiecare dintre acestea. Te vei convinge, in acest fel, ca fiecare pas este realizat cu deplin profesionalism si utilizand cea mai avansata tehnologie. Aceasta este principala explicatie a durabilitatii asigurate ulterior, mult superioara oricarei alte metode.

Iata, asadar, cum se ajunge, in 6 pasi, de la lipsa totala a dintilor la o senzatie de dinti naturali resimtita pe termen lung, datorita unor implanturi dentare realizate de cei mai buni specialisti!

Primul pas: consultatia

Pe parcursul primei vizite pe care o efectuezi la medicul stomatolog, acesta analizeaza, pe radiografia panoramica, starea osului in care urmeaza sa fie inserat implantul.

Daca volumul nu este foarte vizibil pe radiografie, iti va fi recomandat un computer tomograf, care ofera o imagine mai buna, tridimensionala, a osului. De asemenea, este posibil ca pacientilor care sufera de boli cronice sa li se recomande efectuarea unor analize de sange.

Elaborarea planului de tratament

implanturi dentare

Dupa consultatie si pe baza acesteia, este elaborat un plan de tratament care cuprinde doua etape esentiale: mai intai inserarea radacinii artificiale, iar apoi etapa protetica. Acum, se poate realiza o estimare precisa a costurilor interventiilor si o planificare a urmatoarelor etape.

In cazul in care a trecut mult timp de la extractia sau caderea dintilor, iar osul s-a resorbit si nu mai poate sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii care constau in cresterea volumului de os prin aditie osoasa si, in anumite situatii, prin procedura de sinus lifting.

Inserarea sub anestezie

Cand vine vorba de implanturi dentare, inserarea se face sub anestezie, astfel ca pacientul nu va resimti nici cea mai mica durere. Este inlaturata, deci, principala temere care face multe persoane sa se tina departe de cabinetele stomatologice.

Interventia dureaza aproximativ 30 de minute. Ulterior, implantul este acoperit cu gingia, pentru a sprijini vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. In plus, pentru dintii din fata exista inclusiv posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Procesul de osteointegrare

Dupa inserare, va trebui pur si simplu sa astepti, pentru o perioada de timp cuprinsa in general intre 3 si 4 luni, necesare pentru vindecare si integrare osoasa.

Acum, celulele osoase adera la corpul implantului si formeaza un tesut osos dur, in cadrul asa-numitului proces de osteointegrare, ce reprezinta o etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a unor implanturi dentare, pe termen lung si foarte lung.

Montarea bonturilor

Odata procesul de osteointegrare incheiat, pentru o perioada de doua-trei saptamani se monteaza un bont de vindecare, prin intermediul caruia gingia este ajutata sa capete o forma naturala.

Ulterior, este atasata o alta piesa, cunoscuta sub denumirea de bont protetic. Aceasta va constitui suportul pentru coroana dentara care, in final, va inlocui dintele lipsa.

Atasarea coroanei dentare

In etapa finala a tratamentului de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi dentare, medicul stomatolog ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati.

In final, coroana va fi cimentata pe bonturile montate in etapa anterioara, astfel ca vei avea dinti care vor arata, se vor simti si vor putea fi folositi in acelasi fel ca cei naturali.

Datorita atentiei maxime si grijii cu care a fost realizata fiecare etapa, te vei putea bucura de avantajele noilor implanturi dentare pe o perioada de multe decenii, cu singura conditie sa respecti regulile de baza ale igienei dentare!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.