Mare atenție! Vor fi luate măsuri împotriva celor care fac asta pe Facebook

Mare atenție! Vor fi luate măsuri împotriva celor care fac asta pe Facebook

E oficial! Facebook va lua măsuri contra celor care dezinformează pe tema vaccinurilor. Paginile și grupurile vor avea mai puțină vizibilitate

Celor din conducerea companiei Facebook li se pusese deja în vedere să înceapă o curățenie în platformă pentru a elimina conținutul dezinformator pe tema vaccinării. Iată că, recent, a venit și anunțul oficial din partea companiei: mai puțină vizibilitate pentru grupurile și paginile care militează pe antivaccinare și zero șanse la reclame în legătură cu ce promovează aceste grupuri.

Așadar, Facebook anunță că începe combaterea dezinformării pe tema vaccinării (comunicatul, aici) și anunță și ce măsuri va lua, în mod concret.

Vom reduce clasamentul grupurilor și paginilor care răspândesc informații false despre vaccinare în secțiunea de noutăți și în secțiunea de căutare. Aceste grupuri și pagini nu vor mai fi incluse în recomandări sau în previziuni când folosiți opțiunea de căutare. Când găsim anunțuri care includ dezinformări despre vaccinări, le vom respinge (…) Nu vom afișa sau recomanda conținut care cuprinde dezinformări despre vaccinările pe Instagram Explore sau paginile de hashtag. Căutăm modalități de a împărtăși informații educaționale despre vaccinuri atunci când oamenii întâlnesc conținut dezinformator cu privire la acest subiect„, scrie Monika Bickert, decident în cadrul companiei Facebook.

De exemplu, dacă într-un grup sau pe o pagină se distribuie un material cu privire la care Organizația Mondială a Sănătății a declarat că conține o dezinformare pe tema vaccinărilor, întregul grup sau pagină va fi exclus/ă de la recomandările făcute de Facebook, se va reduce vizibilitatea acelui grup sau acelei pagini în secțiunea de noutăți pe care fiecare dintre noi o avem pe Facebook (newsfeed-ul) și respectiva pagină sau respectivul grup nu va mai fi de găsit așa ușor nici prin motorul de căutare. Orice reclame cu privire la acel grup sau acea pagină vor fi din start respinse.

În România, conform unui raport publicat de Institutul Național de Sănătate Publică chiar la începutul acestei luni, în cadrul actualei epidemii de rujeolă de la noi din țară (2016-2019), au fost raportate 62 de decese datorate rujeolei. Un singur caz era vaccinat contra rujeolei, iar cei mai mulți nu aveau și alte boli sau complicații preexistente care să favorizeze decesul.

Organizația Mondială a Sănătății plasa reticența la vaccinare printre cele zece amenințări la adresa sănătății mondiale, într-un comunicat de la începutul acestui an. Printre bolile care au cunoscut un „reviriment” în ultimii ani se numără rujeola.sursa:bugetul.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.