Nicolae Sabau – lansare de carte

sabauPrefectul judetului Maramures Anton Rohian a participat joi, 22.05.2014 in localitatea Cicarlau, la prezentarea Colectiei de 6 carti inmanunchiate intr-o singura coperta, intitulata ” Din flori am facut cuvinte”. Evenimentul a avut loc acasa la binecunoscutul rapsod maramuresean Nicolae Sabau. Cele 6 carti scrise de si despre interpret, reprezinta un document, pe care acesta il lasa posteritatii „ca o frumoasa aducere aminte despre un cantec venit din strafundurile istoriei neamului meu romanesc, la picioarele caruia eu am crescut” – Nicolae Sabau.
La eveniment au luat parte oficialitati judetene din Maramures, Bistrita- Nasaud, oameni de cultura, interpreti, scriitori si apropiati ai artistului.Manifestarea a debutat cu o scurta slujba religioasa la Monumentul Eroilor din localitate si depunerea unei coroane de flori din partea prefectului Anton Rohian. Rapsodul le-a prezentat invitatilor Complexul Muzeistic Memorial ” Casa dorurilor mele Nicolae Sabau”, dupa care a avut loc prezentarea colectiei de carti sustinuta de catre Teodor Ardelean, Directorul Bibliotecii Judetene ” Petre Dulfu” Baia Mare.sabau 2
Prefectul Anton Rohian a declarat ca prin participarea la acest eveniment doreste să-si exprime respectul, recunoştinţa şi sincera apreciere faţă de un om simplu, dar un mare artist :” Nicolae Sabău cântă şi duce faima Maramureşului în ţară şi dincolo de graniţele ţării, de mai mulţi ani decât am eu astăzi. Sunt 65 de ani pe care rapsodul i-a consacrat cântecului popular românesc, o poveste extraordinară de viaţă care începe aici, în comuna Cicârlău, judeţul Maramureş. Nicolae Sabău s-a dovedit a fi şi un primar destoinic cu realizări de excepţie. Stiu că una dintre marile dorinţe ale lui Nicolae Sabau în acest moment este cuprinderea Complexului Muzeistic în Circuitul turistic al României. Vă asigur de tot sprijinul Instituţiei Prefectului judeţul Maramureş şi al meu personal în acest demers, şi consider acest loc demn de a fi vizitat şi căutat de orice turist care vine în Maramureş.” – a declarat prefectul Anton Rohian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.