Săptămâna Verde, la barajul Strâmtori-Firiza

La amenajarea hidrotehnică Strâmtori-Firiza, elevi ai Școlilor Gimnaziale “George Coșbuc” și „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din municipiul Baia Mare au participat la lecții interactive.
Deși vremea a fost capricioasă uneori, oaspeții au fost impresionați atât de acest obiectiv, cât și de cadrul natural.
Colegii noștri din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș le-au dezvăluit informații privind structura și importanța construcției hidrotehnice, dar și cum decurge o zi de lucru a personalului de la baraj.
‍De asemenea, colegii din Laboratorul de Calitate a Apelor au organizat un laborator mobil. Elevii au aflat cum se prelevează probele de apă, cum se realizează analizele acestora și modul de interpretare a rezultatelor.
ℹ️ Aflată în administrarea Apele Române Someș-Tisa și exploatată în siguranță de către specialiștii de la SGA Maramureș, acumularea reprezintă sursa de alimentare cu apă a municipiului Baia Mare, precum și a altor localități din județul Maramureș.
La fel de importante sunt funcționalitățile:
• protecţia împotriva inundațiilor a obiectivelor din aval;
• producerea de energie electrică.
Situată pe râul Firiza, în nordul municipiului Baia Mare (județul Maramureș), construcţia principală este barajul cu contraforţi Strâmtori-Firiza, având o înălţime maximă de 52 m, încadrat în clasa a II-a de importanţă şi în categoria A, adică baraj de importanță excepțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.