Peste 8.600 de locuri de cazare sunt asigurate la nivelul județului Maramureș. Ce destinație au acestea?

Acțiuni desfășurate în sistem integrat de către structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne
➡️În data de 2 mai a.c., în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 1109 persoane și 121 autovehicule. Din cele 1109 persoane, 874 sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil sau de protecție temporară în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
‼️În data de 1 mai a.c., polițiștii de frontieră au depistat șase persoane care au trecut frontiera ”verde” din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău și a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Aceștia au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat 11 persoane cu autospeciala din dotare, însoțite de voluntari, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Gara CFR, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București.
Alte trei persoane au fost transportate, însoțite de un jandarm, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. ➡️În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡️Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.
➡️Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.600 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡️Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 14%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.