Reţetă de castraveţi muraţi care pot fi mâncaţi a doua zi. Garnitura ideală pentru orice friptură, gata cât ai bate din palme

Când ne gândim la murături, ne gândim la alimente care pot fi consumate abia la câteva săptămâni distanţă de la preparare. Nu este, însă, aşa. Legumele pot fi murate şi „la urgenţă”, astfel încât să poat fi consumate de pe o zi pe alta.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Reţeta de castraveţi muraţi care pot fi mâncaţi a doua zi este super-simplă, iar castraveţii nu au gust diferit faţă de cei puşi la conservare timp de câteva săptămâni. Reţeta poate fi folosită şi pentru alte legume, precum morcovi, conopidă sau fasole verde. Iată, aşadar, cum prepari murăturile rapide:

Ingrediente necesare

  • 2 kg castraveți cornichon
  • 1 legătură mărar
  • 2 lingurițe sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • ½ linguriță boabe de piper negru
  • 1 rădăcina de hrean
  • 1 l apă
  • 400 ml oțet vin alb

Începe prin a spăla castraveţii foarte bine şi lasă-i 30 de minute în apă rece, recomandă cumsa.ro. Între timp, spală bine mărarul şi taie-l. Taie ceapa rondele, iar rădăcina de hrean în bucăţi mari.

Aşază mărarul pe fundul borcanului, apoi adaugă castraveţii întregi. Adaugă ceapa, cățeii de usturoi, rădăcina de hrean, boabele de muştar şi de piper.

După ce ai terminat cu umplerea borcanelor, pune apă la fiert şi adaugă sare şi zahăr. Când dă în clocot, stinge focul, apoi adaugă oțetul. Amestecă foarte bine, apoi adaugă apa în borcan, peste castraveţi. Înfiletează bine capacul și agită borcanul pentru ca ingredientele să se amestece foarte bine.

Scoate capacul și acoperă borcanul cu un tifon ca să nu intre impurităţi sau insecte, deoarece nu vei mai pune capac. Castraveții se lasă așa până a două zi, când se poate pune capacul pe borcan.

În mai puţin de 24 de ore, castraveţii sunt gata muraţi. Poţi mânca din ei, apoi trebuie păstraţi la frigider. Cu cât vor sta mai mult, cu atât vor fi mai aromaţi.

Beneficiile consumului de castraveţi muraţi

La fel ca toate alimentele fermentate, castraveţii muraţi sunt bogaţi în vitamine şi minerale şi au foarte puţine calorii, deci pot fi consumaţi şi de persoanele aflate la dietă.

Castraveţii muraţi au numeroase efecte benefice pentru sănătate:

  • Datorită bacteriilor bune pe care le conţin (probiotice), alimentele sunt digerate mai rapid şi, astfel, este reglat tranzitul intestinal;
  • Fiind surse bogate de antioxidanţi, reduc riscul de boli cardiovasculare, accident vascular, afecţiuni respiratorii sau chiar diverse forme de neoplasme;
  • Datorită conţinutului crescut de minerale, castraveţii muraţi sunt indicaţi după efortul fizic intens, pentru refacerea electrolitică şi prevenirea crampelor musculare;
  • Castraveţii muraţi pot reduce glicemia, dar sunt recomandaţi şi pentru a ţine sub control nivelul acesteia.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.