Senatorul Ioan Iustin Talpoș : Participarea alegătorilor la procesul electoral trebuie să se desfășoare în condiții de maximă siguranță , sănătatea românilor este prioritară!

Senatorul Ioan Iustin Talpoș : Participarea alegătorilor la procesul electoral trebuie să se desfășoare în condiții de maximă siguranță , sănătatea românilor este prioritară!

Pe fondul declarațiilor Organizației Mondiale a Sănătății din ultimele zile, pandemia nu va avea mai multe valuri, ci un singur mare val, fără fluctuații sezoniere, realitatea din această perioadă demonstrând că transmiterea virusului nu este influențată major de temperaturile ridicate. În acest context, se pune problema dacă o eventuală amânare a alegerilor locale se justifică, având în vedere că s-ar suprapune peste sezonul rece.

Senatorul de Maramureș Talpoș Iustin consideră că „avem nevoie de o administrație publică responsabilă, dar ideea de alegeri nu poate să fie mai presus de siguranța cetățenilor. Guvernul are de luat acum o decizie extrem de grea. În ultimele zile media infectărilor depășește 1000 de cazuri pe zi, motiv pentru care se impun măsuri deosebite de protecție. Deși începând cu data de 29 iulie s-a intrat în calendarul alegerilor locale, sănătatea românilor este prioritară, iar măsurile luate pentru o bună desfășurare a alegerilor locale trebuie să asigure cetățenii că participarea la procesul electoral nu presupune riscuri. Distanțarea fizică, măsurile de igienă și de protecție a alegătorilor vor ajuta la organizarea alegerilor în cele mai bune condiții, în ciuda crizei sanitare prin care trecem acum”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.