Unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din lume se află în România. Vezi istoria sinistră a zonei care le provoacă fiori pe șira spinării celor care ajung să o viziteze.foto

Unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din lume se află în România. Vezi istoria sinistră a zonei care le provoacă fiori pe șira spinării celor care ajung să o viziteze

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

O pădure de lângă Cluj a devenit unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din lume.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Potrivit localnicilor, pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre zonele care le provoacă fiori pe șira spinării celor care ajung să o viziteze. Istoriile care se învârt în jurul acestei păduri din Cluj-Napoca au dus la numele de “Triunghiul Bermudelor din România”, existând numeroase povești în spatele acestui loc.

Doar câțiva kilometri despart orașul Cluj-Napoca de pădurea Hoia Baciu, unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din lume. Misterul a cuprins cele 300 de hectare împădurite, care de zeci de ani ascund povești nebănuite. De la apariția fantomelor și a OZN-urilor, locația stârnește totuși interesul turiștilor prin prisma poveștilor din spatele acestei păduri din Cluj Napoca. Pe de altă parte, numeroase publicații din Statele Unite ale Americii și din Marea Britanie au numit această zonă drept cea mai înfricoșătoare din lume.

Pădurea Horia Baciu a devenit o atracție turistică pentru cei care își doresc experiențe inedite încă din anul 1968, când localnici au reușit să stârnească interesul asupra locului prin poveștile despre fenomenele paranormale petrecute în zonă. Deși locul reprezintă un amestec de stejari și goruni, lângă Cluj-Napoca, acesta este fascinant pentru turiști prin prisma misterelor cu care se confruntă oamenii din zonă.

Pădurea de stejari și goruni de lângă orașul Cluj-Napoca a devenit loc pe pelerinaj pentru mii de turiști pasionați de fenomene paranormale. Pădurea Hoia-Baciu a devenit celebră după apariția mai multor mențiuni ale unor forme care ar fi apărut în această pădurea, forme care seamănă cu OZN-uri sau cu anumite forme neregulate de lumină sau copaci care au formă nefirească. De mai bine de 60 de ani, zona s-a transformat într-un loc al misterelor neelucidate. Fenomenele bizare descrise în pădurea Hoia-Baciu au fost studiate de biologul Alexandru Sift.

„Locul este făcut celebru după anul 1968. Se spune că în iulie o persoană, un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la 250 – 300 de metri de liziera pădurii, dar ceea ce face cu adevărat locul special este o fotografie din august 1968 atunci când se pare că pe respectiva fotografie ar apărea un OZN, de-a lungul timpului. Legendele vechi de zeci de ani au fost transformate într-un scenariu de film care au sporit curiozitatea turiștilor”, a explicat istoricul Cristian Manolachi.

Pădurea Hoia-Baciu, comparată cu mitul lui Dracula

„Acest mit este similar cu acest mit al lui Dracula atrage mii de vizitatori hotărâți să descopere senzaționalul din această pădure”, a adăugat istoricul.

De-a lungul timpului, pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă în mai multe topuri ale celor mai înspăimântătoare locuri din lume, fiind comparată cu alte locuri faimoase, precum Deșertul Mojave sau Golful Breeze, ambele din Statele Unite ale Americii

Cum și-a primit numele și ce alte legende s-au născut în pădurea Hoia-Baciu?

Pădurea Hoia-Baciu a fost numită după Hoia Baciu, ciobanul care și-a pierdut 200 de oi în „Triunghiul Bermudelor din România”.

Doi copaci din pădure au devenit centrul unei legende înfiorătoare. Potrivit localnicilor, ei reprezintă, de fapt, sufletele oamenilor omorâți în pădure. La miezul nopții, între ei s-ar deschide o pereche de ochi verzi ce aduc cu ei o ceață foarte densă ce acoperă întreaga pădure. În cele mai întunecate zone din pădure apar fascicule de lumină ce nu par să aibă vreo sursă. Alexandru Sift a studiat fenomenul, menţionând că ştiinţa nu îl poate explica. De fapt, faima pădurii Hoia-Baciu se naște tocmai din faptul că oamenii de ştiinţă nu pot aduce dovezi care să facă înţelese diversitatea de fenomene care au loc.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.