3,73 milioane euro valorează lotul FCM Baia Mare

FCM BMConform site-ului www.transfermarkt.com lotul FCM Baia Mare este cotat la o valoare de piață de 3,73 milioane euro, pe poziția a treia în ierarhia Seriei Vest din Liga 2. În condițiile în care FCM Baia Mare este nou promovată în liga secundă, este o valoare foarte bună, care se reflectă și în politica foarte bună de transferuri și alcătuire a lotului pentru sezonul competițional în curs.

Site-ul www.transfermarkt.com este unul dintre cele mai mari și renumite site-uri de profil, care în statistica întocmită, ia în considerare o serie de elemente cum ar fi: meciuri jucate, liga în care activează echipa, meciuri câștigate, poziția în clasament, transferuri efectuate, media de vârstă a echipei, și alte informații care pot să stabilească, până la urmă valoarea fiecărui jucător și echipă, cât mai aproape de adevăr.

În această statistică, FCM Baia Mare se află într-o companie selectă, fiind devansată în topul Seriei Vest a Ligii 2 de Gaz Metan Mediaș cu o valoare de 5,23 milioane euro și CS Mioveni cu 3,80 milioane euro și peste FC Brașov cu o valoare de 3,45 milioane euro.

În Seia Est topul este condus de Rapid București cu o valoare de 4,28 milioane euro, urmată de Ceahlăul Piatra Neamț (3,85 milioane), SC Bacău (3,08 milioane) și Farul Constanța (3,05 milioane).

Pentru o echipă care acum trei ani activa în liga a patra, FCM Baia Mare a reușit (și) această performanță de a crește valoric lotul, într-o perioadă în care majoritatea echipelor din Liga 1 și Liga 2 sunt în scădere valorică. Până și campioana en-titre, Steaua București, este într-o scădere valorică semnificativă, de la 38,9 milioane euro în martie 2015, ajungând la (doar) 26,15 milioane euro în prezent, o scădere de 32,8% (12,75 milioane euro).

De la FCM Baia Mare cel mai bine cotat fotbalist este Sergiu Oltean, valoarea sa de piață fiind de 350 mii euro, urmat de Bogdan Străuț la 300 mii euro, Cătălin Savin 250 mii euro, Sergiu Arnăutu și Mădălin Popa câte 225 mii euro, Marius Hodor și Alin Ignea câte 200 mii euro.

Cel mai slab cotată echipă din Liga 1 este CSM Iași cu 7,80 milioane euro, așadar mai bine de dublul valorii lui FCM Baia Mare. O promovare a băimărenilor în Liga 1, și întărirrea lotului ar duce la o creșetere semnificativă a valorii de piață, pe care www.transfermarkt.com ar da-o echipei FCM Baia Mare. Un motiv în plus să sperăm la evoluții pe măsura startului foarte de bun de campionat al elevilor lui Dorin Toma și Cristian Bogdan.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.