ULUITOR ce se întamplă în Maramureș. ”Cel mai al dracului” examinator auto din Baia Mare pică viitorii șoferi pe bandă rulantă

scoala”Cel mai al dracului” examinator auto din Baia Mare pică viitorii șoferi pe bandă rulantă. Cazul a ajuns în atenția Prefecturii Maramureș

Angela Sabău, corespondent din Baia Mare al ziarului Adevărul.ro a arătat că, în orașul nostru există ”cel mai al dracului” examinator auto din țară. Potrivit corespondentului Adevărul, în materialul postat pe  adevarul.ro arată că dcă ajungi pe mâinile acestuia, ai încurcat-o și există riscul să nu treci examenul auto dinainte de a deschide portiera mașinii!

VEZI:ACCIDENT GRAV la MANASTIRE!

Un examinator auto din Baia Mare este reclamat de instructori auto şi administratori de şcoli de şoferi pentru că respinge elevii la examen în mod nejustificat. Unul dintre administratori chiar a făcut sesizare către Prefectura Maramureş şi, chiar dacă pentru o perioadă, părea că spritele s-au calmat, după câteva luni, totul este ca înainte. Pe numele acestuia au fost făcute deja două sesizări de către un instructor mai curajos. Spre exemplu, în umă cu câteva luni, când 11 elevi înscrişi în examen nu au fost strigaţi şi au plecat acasă fără ca măcar să fi urcat la volan.

VEZI: MILIOANE de ROMÂNI vor primi ASTA ACASĂ în CÂTEVA ZILE! E OBLIGATORIU să PLĂTEŞTI

Unii instructori auto arată că, dacă la ceilalţi examinatori, rata promovabilităţii este de aproximativ 70-80 de procente, la cel reclamat, rata este de aproximativ 20 la sută. Potrivit unui proiect de lege, în viitor, dacă o şcoală de şoferi nu va avea promovabilitate de peste 50 %, şcoala nu va mai fi autorizată.

Instructorii auto susţin că după ce termină şcoala de şoferi, elevii trebuie să obţină deprinderea de a conduce, însă reflexele şi automatismele se formează după mai mult timp. ”Nu contest faptul că trebuie să fie severi, pentru că vedem şi noi ce se întâmplă în trafic. Dar vă pot dovedi că orice şofer, cu oricâtă experienţă, dacă îl pui într-un examen şi pui suficientă presiune pe el, poate pica examenul. Eu cred că cerinţele trebuie adaptate la nivelul lor, de începători, comezile trebuie date din timp, pentru că dacă îi dai unui începător comandă să o ia la dreapta când e deja aproape în intersecţie, ori trece pe linia continuă, ori nu se mai poate încadra şi merge pe banda pe care se află. În oricare dintre situaţii va pica examenul”, a spus instructorul Dorin Vancea, care a vorbit cu corespodentul Adevărul.ro.

Alături de Dorin Vancea, alţi instructori susţin că examinatorul face exces de zel în unele situaţii, însă preferă să-şi păstreze anonimatul. Ei au arătat că, de exemplu, într-o zi, din 12 elevi, doar doi au reuşit să a permisul.

Anton Rohian, prefectul de Maramureş, a arătat că ştie despre situaţia creată. ”Cazul a fost supus atenţiei şefului de la permise, am înţeles că s-au luat câteva măsuri. Eu am avut o discuiţie cu ei împreun şi cu patroni ai şcolilor de şoferi şi mă surprinde că astăzi subiectul revine în atenţie. Dacă nu s-a schimbat nimic, săptămâna aceasta voi face o analiză acolo”, a precizat prefectul Anton Rohian.

Florin Sironka, şeful Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatriculări Auto, a arătat că nici el nu ştia că situaţia a rămas neschimbată. ”Ştiu de situaţia asta, dar sesizarea a fost făcută cu câteva luni în urmă. Am crezut că situaţia s-a lămurit atunci. De atunci, la noi nu s-a mai făcut altă sesizare”, a arătat el. Totuşi, acesta a mai menţionat că nu e normal să se creeze nemulţumire în rândul instructorilor, din cauza severităţii unor examinatori auto.

 

Loading...

18 COMENTARII

  1. nici la Buzau situatia nu e mai roz…….pretentiile examinatorilor sunt pentru soferi cu experienta

  2. de ce nu vorbiti cu subiect si predicat..vorbiti fratilor nu mai taceti,eu m-am certat cu un politist, e tot om ca si mine si da daca am gresit suport consecintele..dar m-a picat fara sa merg nici macar 5 metri..si categoric am facut contestatie si m-am si certat cu el..dar cearta frate nu gluma!!si uite-ma cu permis de 1 an am facut deja 10000 de km..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.