A doua editie a Cupei Romaniei la Wing Chun Kung Fu a fost organizata de Elian Micu si Clubul Sportiv Wing Chun Baia Mare

In data de 24 Noiembrie 2018, s-a desfasurat la Baia Mare in Sala de Sport a Universitatii de Nord str. Dr. Victor Babes nr.62A incepand cu ora 9.00, a doua editie a Cupei Romaniei la Wing Chun Kung Fu organizata de Elian Micu si Clubul Sportiv Wing Chun Baia Mare, in parteneriat cu Consiliul Local Baia Mare, Consiliul Judetean Maramures, Directia Judeteana de Sport si Tineret Maramures si sponsorii SC Civil Construction SRL prin d.nul Florin Bancos si SC System GMB Security SRL prin d.nul Victor Pasca.

Am fost onorati sa-l avem alaturi de noi pe Antrenorul Lotului National de Wing Chun, D.nul Silviu Obeanu care a devenit recent Vicepresedintele noii Federatii de Wushu Kung Fu si de asemenea pe Sifu Mario Lopez, seful Academiei Internationale de Wing Chun Close Range Combat, din care fac parte si Instructor Sef Elian Micu, Instructor Silviu Obeanu, Instructor Nicolae Lupsa, Instructor Arpad Papp si Instructor Nicusor Stanciu, fiecare din acestia prezenti cu sportivi in cadrul Cupei Romaniei cu Cluburile Sportive – CS Wing Chun Baia Mare, CS Wu Quan Li, CS GymGees BM, CS Close Range Combat BM respectiv CS Zanshin Moreni.

Concursul s-a desfasurat pe 5 tipuri de probe: 1) forme cu mana goala, 2) forme cu arme, 3) Manechinul de lemn, 4) forma cu partener si 5) lupta, la care au luat parte 80 de concurenti, fiecare cu cate una, doua, pana la cinci probe. Clubul Sportiv Wing Chun Baia Mare a castigat un total de 89 de medalii din care 23 aur, 35 argint si 31 bronz.

DESPRE SISTEMUL WING CHUN

Sistemul Wing Chun s-a format acum 300 de ani la templul Shaolin, in periada dinastiei Qing de origine manciuriana. In aceasta perioada au fost interzise portul armelor albe, Templul Shaolin devenind Centrul de instruire al rebelilor care doreau sa rastoarne noul regim, ce se impunea cu forta impotriva populatiei civile. Deoarece timpul de invatare a sistemului Shaolin era prea lung, de aprox 10-15 ani, cinci din cei mai mari maestri, 5 mintii luminate ale Templului Shaolin, printre care calugarita Ng Mui, au pus la cale un sistem simplificat care permitea performanta in maxim 5 ani. Inainte de finalizarea sistemului, templul shaolin a fost ars din temelii, multi calugari pierzandu-si viata. Printre supravietuitori a fost si calugarita Ng Mui, care s-a refugiat in casa unui discipol shaolin, din sudul Chinei. Drept rasplata, calugarita a invatat-o pe fata acestuia, pe nume Yim Wing Chun noul sistem creat la Templu. Cu timpul noul stil a primit numele tinerei domnisoare Wing Chun care in traducere inseamna Frumoasa Primavara.

DEZVOLTAREA WING CHUN-ULUI IN ROMANIA

In urma cu 38 de ani, Shi Gung Benea Ion, pune primele „caramizi” la baza WUSHU-ului romanesc, formand adevarati luptatori de KUNG FU, acum antrenori experimentati sub a caror Indrumare, au crescut generttii de performeri, campioni nationali, europeni si mondiali de WUSHU. In anul 2005, Silviu Obeanus si Elian Micu, oficializau intrarea WING CHUN-ului, In cadrul FRAM, departamentul WUSHU, reusind sa creeze prima miscare de WING CHUN recunoscuta, national.

Intre 2005-2009, sportivii de WING CHUN experimenteaza si capata maturitate In competitiile din cadrul Campionatelor Nationale de WUSHU Traditional, cu probe de WING CHUN, iar in 2009, sistemul WING CHUN devine parte integranta a Campionatului National de WUSHU Traditional, creandu-se sectiune separata.

In anii 2005-2017, palmaresul sportiviilor practicanti de WING CHUN se Imbogateste cu circa 600 de titluri de campioni nttionali de WING CHUN .l.

In anul 2013 perseverenta  este rasplatita, reusiind sa obtina primele medalii europene la probele de WING CHUN prin sportivii lotului national de WING CHUN.

In anul 2015, lotul Romaniei de WING CHUN, castiga In cadrul Campionatului European de Wing chun 14 medalii europene, In Bulgaria la Stara Zagora, 6 medalii de aur, 3 medalii de argint si  5 medalii de bronz.

Anul 2017 aduce Incununarea eforturilor de atatia ani, prin organizarea Primului campionat National de Wing chun, desfasurat la Craiova, unde sportivii din Baia mare, Craiova, Sibiu Pitesti si Bucuresti si-au adjudecat titlurile de campioni nationali de Wing Chun.

In luna mai are loc Campionatul European de Wing Chun, la Tibilisi, Georgia; iar lotul de wing chun al Romaniei, se Imbogateste cu 15 medalii, dintre care 7 medalii de aur, 3 medalii de argint si 5 medalii de Bronz.

In perioada 6-12 noiembrie 2017, sportiva Clubului CSWu Quan li Craiova, Mara Obeanu a participat la Campionatul Mondial de Wu Shu Traditional, desfasurat In China, aduce Romaniei si Wing Chun-ului romanesc primele medalii mondiale: medalia de argint si medalia de bronz.

In fine, anul urmator 2019 ne aduce cea de a 3-a editie a Campionatului European de Wing Chun care se va desfasura la Moscova in 23-26 Aprilie si la care speram sa participam in numar cat mai mare pentru a aduce in Romania medaliile de aur rusesti. De asemenea in Noiembrie 2019 va avea loc la Foshan, locul de bastina al artelor martiale chinezesti si Wing Chun-ului, prima editie a Campionatulu Mondiat de Wing Chun Kung Fu asa incat va trebui sa muncim de zor pentru a aduce artele martiale romanesti in prim plan mondial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.