A fost inaugurată noua bază sportivă a echipei CSM Ştiinţa Baia Mare! FOTO

rugby.jpg1În prezenţa reprezentanţilor Federaţiei Române de Rugby, a antrenorilor echipei naţionale de rugby şi a oficialităţilor judeţului Maramureş, vineri, a fost inaugurată noua bază sportivă a echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, purtând numele de ‘Arena Zimbrilor’. 

Finanţarea a a fost asigurată de Ministerul Tineretului şi Sportului, iar cele două construcţii, vestiare pentru oaspeţi şi gazde, au fost dotate cu toate utilităţile necesare unui club de elită. În apropierea centrului sportiv ‘Arena Zimbrilor’ a fost amenajată o parcare încăpătoare care va putea fi folosită atât de reprezentanţii clubului cât şi de echipele care vor juca pe terenul din Baia Mare. 

‘Nu pot decât să fiu bucuros că încă o bază sportivă a adus standardele tehnice, şi până la urmă de convieţuire reciprocă la un anumit nivel (…), de decenţă din punct de vedere uman. Să ai o toaletă, un vestiar încălzit, un loc unde se poate face imediat un duş după terminarea meciului sau antrenamentului, să ai o bază de refacere minimală cu un bazin cu gheaţă (…), recuperarea se face prin criogenie, şi mai nou există şi capsule care pot fi cumpărate pentru recuperare criogenetică, iar ca atare se pot face multe lucruri dacă există voinţă (…), cred că în toată întâmplarea aceasta, pe lângă finanţarea asigurată, e foarte importantă susţinerea sponsorilor’, a spus subsecretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Ioan Augustin. 

De asemenea, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Hari Dumitraş, a remarcat importanţa condiţiilor create în noua bază sportivă cât şi rolul educaţiei copiilor care se decid să urmeze acest sport. 

‘Cred că scopul construirii acestei baze sportive este de a aduce cât mai mulţi oameni să se bucure împreună, să socializeze, să ne facem prieteni, să putem să-i ascultăm pe unii, să avem timp pentru unii, să avem un moment de plăcere, de bucurie şi în acelaşi timp un loc unde putem să ne exprimăm. Şi, în primul rând, copiii noştri să crească sănătoşi, copiii comunităţii să crească sănătoşi, să reziste şocurilor vieţii pentru că rugby-ul este o parte din viaţă’, a spus Hari Dumitraş. 

În context, vicepreşedintele Federaţiei Române de Rugby, Călin Matei, care deţine şi funcţia de preşedinte al CSM Ştiinţa Baia Mare, a declarat că, prin darea în folosinţă a noii baze sportive, rugby-ul din Baia Mare, intră în ‘normalitate’. 

‘Cred că din acest moment am intrat în normalitate. Era un lucru firesc care trebuia să se întâmple (…) Pe viitor, e mai mult ca sigur că terenul din Baia Mare şi baza aferentă vor putea găzdui competiţii internaţionale’, a spus Călin Matei. 

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare se bucură de simpatia publicului prezent în număr mare în tribune la fiecare meci jucat acasă, iar în deplasările echipei un grup de susţinători încurajează majoritatea competiţiilor. Pe lângă finanţările asigurate de Ministerul Tineretului şi Sportului, CSM Ştiinţa Baia Mare este susţinută de CJ Maramureş, CL Baia Mare şi numeroase firme private.

Călin Matei: ‘Ne dorim să luăm titlul mâine
Preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare, Călin Matei a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că doreşte victoria echipei sale în finala SuperLigii CEC Bank la rugby, sâmbătă, în faţa propriului public, contra formaţiei Timişoara Saracens. ‘Ne dorim să luăm titlul mâine’, a afirmat Călin Matei, prefaţând meciul care se va disputa pe Stadionul Lascăr Ghineţ, de la ora 13,00. 

Matei consideră că deschiderea noii baze sportive ‘Arena Zimbrilor’ e un act de ‘normalitate’. El a spus: ‘Avem o echipă care merita acest lucru, merita de mult dar nu s-a putut, iar dacă ai performanţă poţi să faci treabă (…)’.

zeteaGabriel Zetea a apreciat în termeni pozitivi noua bază sportivă ”Arena Zimbrilor’

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la care au participat şi reprezentanţii clubului de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, că instituţia şi-a schimbat optica în privinţa finanţărilor asigurate sportului. 

Acesta a susţinut că performanţele în domeniul sportului se pot obţine doar având la dispoziţie o infrastructură de baze sportive moderne, bine dotate. Zetea a apreciat în termeni pozitivi noua bază sportivă ”Arena Zimbrilor”, dată în folosinţă CSM Ştiinţa Baia Mare. 

‘Am încercat mai ales la nivelul Consiliului Judeţean să schimbăm puţin felul în care am gândit susţinerea echipelor din judeţul Maramureş. În primul rând trebuie să asigurăm o bază a infrastructurii corecte, astfel încât să putem să ajungem şi la performanţe. Până acum s-a gândit susţinerea activităţii echipelor, performanţa întâi şi întâi, dar performanţa vine odată cu asigurarea acestei infrastructuri. Faptul că astăzi avem o casă nouă pentru zimbrii noştri este lucrul care contează cel mai mult. Această nouă bază sportivă va asigura o continuitate echipei. Şi pentru aceste lucruri autorităţile locale au obligaţia de a fi în continuare alături de echipă’, a spus Gabriel Zetea. 
De asemenea, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a afirmat la recepţia oferită de CSM Ştiinţa Baia Mare şi Federaţia Română de Rugby cu ocazia inaugurării noii baze ‘Arena Zimbrilor’ că e normal ca într-o bază sportivă să existe toate facilităţile pregătirii sportivilor. 

‘Este important să existe o bază sportivă care să ofere posibilitatea în special sportivilor să se antreneze, să se pregătească, să existe toate condiţiile pentru toate competiţiile care se doresc a se desfăşura în Baia Mare. De asemenea, să existe condiţii pentru spectatori, ca ei să se poată simţi bine atunci când vin la un meci de rugby, şi nu doar pe teren să existe bucurie, ci şi în tribune. Să existe spaţii suficiente şi de calitate, mai ales că această echipă aduce spectatori atunci când sunt meciuri importante. CSM Ştiinţa Baia Mare este o echipă campioană şi este important să existe astfel de facilităţi. Pe de altă parte, eu cred în continuare că în această zonă şi prin aceste dotări pe care deja le avem sau le vom avea să punem bazele unui parc sportiv cu diverse tipuri de facilităţi, astfel încât să nu existe nici un pericol în această zonă centrală a oraşului, să nu mai vină unii neinspiraţi care să dorească să construiască blocuri, mall-uri sau alte nebunii’, a afirmat Cătălin Cherecheş.rugby
foto:Mircea Pauseniuc
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.