Alexandru Nicolau castiga prima etapa a Cupei Mondiale de Parasutism

Alex NicolauAlexandru Nicolau, fostul campion mondial la parasutism – juniori, si-a adjudecat prima etapa a Cupei Mondiale de Parasutism – disciplina precizia aterizarii, competitie organizata sub egida Federatiei Aeronautice Internationale.

Alexandru a reusit sa acumuleze cel mai bun punctaj dupa trei runde de sarituri – 01 02 02, devansandu-i pe Al Shmmari Abdulaziz (Qatar) – 00 03 03 si Hajek Bonifac (Cehia) 03 03 01.

Aceasta a fost prima din cele sase etape mondiale. Pe langa titlul de campion mondial la juniori, precizia aterizarii, Alexandru este multiplu campion national la aceeasi disciplina.

“Ma bucur ca am reusit sa castig prima etapa a Cupei Mondiale. Este important debutul in fiecare an competitional. Din pacate vremea nu a tinut cu noi si conditiile de zbor au fost foarte dificile. Competitia s-a incheiat dupa numai trei salturi, cu toate ca erau programate opt. Sa speram ca si urmatoarele etape imi vor aduce rezultate de podium”, a afirmat Alexandru dupa incheierea primei etape mondiale.

Steliana Popa s-a clasat pe pozitia a treia la feminine senioare in cadrul aceleiasi competitii, iar Radu Ionita pe pozitia 13.

Calendar competitional 2014:

Etapa 1 – Rijeka (Croatia): 13-14-15 Iunie

Etapa 2 – Lesce (Slovenia): 27-28-29 Iunie

Etapa 3 – Peiting (Germania): 18-19-20 Iulie

Etapa 4 – Belluno (Italia): 08-09-10 August

Etapa 5 – Thalgau (Austria): 05-06-07 Septembrie

Etapa 6 – Locarno (Elvetia): 24-25-26 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.