Apa cu sare și suc de lămâie

Data viitoare când te confrunți cu o constipație persistentă, încearcă să bei un pahar de apă cu sare și suc de lămâie. Această soluție salină funcționează ca un purgativ natural. În plus, contribuie la curățarea sistemului digestiv și a colonului.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Apa cu sare și lămâie stimulează mecanismele naturale de detoxifiere și eliminare ale corpului. Poate fi utilă în episoadele de constipație, când tranzitul intestinal pur și simplu nu funcționează, iar evacuarea scaunului este dificilă. Această procedură trebuie realizată dimineața devreme, când stomacul este gol și soluția salină își poate face treaba mai bine.

Apă cu sare și suc de lămâie pentru constipație – rețetă

Puteți folosi orice tip de sare, cu condiția să fie de calitate, adică sare pură. Evitați sarea iodată și sarea cu adaos de iod. Sarea neiodată se găsește doar la magazinele cu profil naturist sau la raioanele cu produse naturiste din hypermarketuri.

Ingrediente
2 linguri de sare
2 linguri de suc de lămâie
1 litru de apă fierbinte
Mod de preparare
Puneți sarea într-un borcan de sticlă. Adăugați apa fierbinte (nu clocotită) și sucul de lămâie. Puneți capacul și agitați borcanul energic pentru a ajuta la dizolvarea granulelor de sare. Când sarea s-a topit complet, puteți bea soluția obținută. Este bine să consumați amestecul când mai repede. Întindeți-vă apoi în pat pe o parte. Efectuați un masaj blând pe burtă. Întoarceți-vă pe cealaltă parte și continuați masajul.

Soluția își va face rapid efectul. Chiar dacă vă vine să mergeți la toaletă, încercați să vă rețineți cât de mult. Ideal ar fi să țineți soluția în corp 30 de minute, pentru ca organismul să absoarbă toată sarea ingerată. Poate fi nevoie să mergeți de mai multe ori la baie pentru ca colonul să se golească și să se curețe complet.

Sfaturi după curățare

După ce faceți o astfel de detoxifiere, luați un probiotic pentru a ajuta la refacerea nivelului de bacterii bune din microbiom. Consumați alimente cât mai sănătoase, pentru a furniza organismului necesarul de nutrienți și mai ales de electroliți (calciu, potasiu, sodiu, magneziu). Iată câteva alimente bogate în electroliți:

laptele integral de vacă
iaurtul
laptele de soia
dovleacul
spanacul
castraveții murați
apio
salata verde
sucul de roșii
avocado
bananele
caisele uscate
prunele uscate
semințele și nucile
lintea, fasolea, soia
tofu
măslinele

Cauzele constipației

Constipația poate avea cauze interne (la nivelul colonului sau rectului) sau externe. Consumul de laxative pe durate lungi de timp poate duce la scăderea motilității colonului. În cazuri mai rare, constipația se poate datora unei obstrucții, precum prolapsului rectal. Între cauzele externe se numără obiceiurile alimentare nesănătoase:

aport redus de fibre
consum insuficient de lichide
abuz de cafeină sau alcool
abuz de medicamente
Hipotiroidismul (scăderea hormonului tiroidian) poate duce de asemenea la constipații dese și îngrășare. Există și cazuri când constipația are la bază factori genetici. Nu încercați această metodă de detoxifiere dacă aveți hipertensiune arterială sau alte boli cronice. Este contraindicată de asemenea pe perioada sarcinii și alăptării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.