ASCF LĂPUȘ R a câștigat Cupa României Top Market – faza județeană!

ASCF LAPUS R a castigat Cupa Romaniei Top Market – faza judeteana

Stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare a fost gazdă finalei Cupei României Top Market – faza județeană între ASCF Lăpuș R și AS Miresu Mare, ambele echipe de liga 5. Niciodată până acum, nu s-a mai întâmplat că în finala pe județ să se califice 2 echipe de liga 5, bravo lor!

În prezența unui număr de peste 500 de spectatori (inclusiv o galerie numeroasă a celor din Lăpuș) am asistat la o partida extrem de frumoasă, cu multe goluri, răsturnări de scor și ratări monumentale. Echipa din Miresu Mare a deschis repede scorul (0-1) în min. 13 prin Răzvan Stenicica. Până la finalul primei reprize a fost o dominare a celor din Lăpuș, fără rezultat pe tabela de marcaj.

Repriza a doua începe furtunos, cu 2 goluri pentru Lăpuș care a întors scorul (2-1) prin golurile marcate de Adrian Ilea (min. 49) și Bogdan Ilea (min.51). Echipa din Mireș iese la joc, se joacă pe contre și în min. 77 vine egalarea (2-2), autorul golului fiind același Răzvan Stenicica. Până la final nu se mai întâmplă nimic notabil, astfel că meciul se încheie la egalitate după cele 90 de minute regulamentare.

Începutul prelungirilor este spectaculos, cu 3 goluri în 10 minute, toate înscrise de echipa din Lăpuș prin Grigore Costenar (min. 92), Bogdan Ilea (min. 98) și Adrian Santa (min. 100). Astfel, soarta jocului s-a decis, până la final cele 2 echipe nu au mai reușit să modifice tabela de marcaj: scor final 5-2.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, care prin prezența la această finală a demonstrat că-i place fotbalul și că este alături de sportul din județul Maramureș.  La finalul jocului, chiar a făcut o declarație prin care felicita tinerii care practică sportul și a menționat că va susține și va ajută sportul județean. Avem încredere în președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, mai ales că a aprobat deja suma de 80.000 lei pentru Asociația Județeană de Fotbal Maramureș, bani destinați echipelor de juniori din județul nostru.

De asemenea, remarcăm excelență organizare a acestei competiții de care s-a ocupat Zoltan Szekely – președintele AJF Maramureș, care împreună cu echipa lui sprijină fotbalul din liga 4 și liga 5, la fel și echipele de copii și juniori.

Acest parteneriat între AJF Maramureș și Consiliul Județean ne face să credem în dezvoltarea fotbalului județean și în cel mai scurt timp să îmbunătățim bazele sportive din județ pentru a crea condiții de performanță.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.