Bazinul „Gheorghe Demeca”, gazda etapei regionale copii 10-11 ani

inotBazinul „Gheorghe Demeca” din municipiul Baia Mare a fost gazda etapei regionale pentru copiii de 10- 11 ani în vederea calificării pentru etapa finală a Campionatului Naţional de nataţie. Concomitent, în patru regiuni au fost organizate astfel de etape, în zilele de 21 şi 22 martie.

„Este prima ediţie a noului sistem competiţional de nataţie. Este un concurs foarte important, având în vedere că înotătorii care realizează baremul în proba de 200 m liber vor participa şi la campionatele naţionale din vară. La categoria copiilor de 11 ani 80% şi-au realizat baremul. Încercăm să creştem importanţa participării la campionatul naţional unde sperăm să îi vedem pe podium pentru a-i vedea mai apoi la concursurile internaţionale. Din punctul meu de vedere cred că se simplifică puţin sistemul competiţional fiindcă nu vor mai exista campionate naţionale de două sau chiar de trei ori pe an, ci o singură dată. Este totul mult mai clar, vom avea un singur campion naţional la fiecare probă”, a subliniat Matei Giurcăneanu, vicepreşedinte al FRNPM România.

Directorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare consideră că acest nou sistem  este benefic, însă poate fi mult îmbunătăţit. „Cred că trebuie să se aibă în vedere stabilirea unui barem pentru fiecare probă în parte. În momentul de faţă toţi înotătorii trebuie să realizeze baremul şi în proba de 200 de metri. Acest lucru este în dezavantajul celor care se axează doar pe probele de viteză, respectiv cele de 50 de metri. Aceştia, dacă nu îşi vor face baremul şi în proba de 200 de metri, considerată de semifond, nu vor avea posibilitatea să înoate la Campionatele Naţionale.  Lucru care este în dezavantajul sprinterilor. Dar, fiind primul concurs regional, cu siguranţă unele probleme se vor rezolva din mers”, este de părere Adrian Gherghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.