CAMPIONATUL NAȚIONAL DE NOAPTE ȘI CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘTAFETĂ MIXTĂ               

Timp de trei zile, în perioada 6-8 octombrie 2017, la Căsoaia (jud Arad), Federația Română de Orientare, în parteneriat cu CS Condor Arad, au dorit să sărbătorească 70 de ani de la prima competiție de orientare din România, organizând trei competiții de nivel național, două dintre ele desfășurându-se pe exact acele zone pe care acum 70 de ani organizatorul  Davidhazy Kalman dădea primul start într-o întrecere de orientare. Zonele de concurs nu au fost foarte dificile din punct de vedere tehnic, însă diferențele de nivel au fost destul de mari.

Sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au luat și ei parte la aceste ultime competiții majore de orientare în alergare din acest an, respectiv la cea mai dificilă probă din întreg sezonul – CAMPIONATUL NAȚIONAL DE NOAPTE – dar și cea mai dinamică – CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘTAFETĂ MIXTĂ. Nu mai puțin de 22 de podiumuri au cucerit sportivii băimăreni în acest weekend, reușind să își îmbunătățească palmaresul și așa impresionant din acest an competițional.

La Campionatul Național de Noapte sportivii se folosesc doar de lanternă pentru a parcurge traseele în lungimi de până la 8 km, cum a fost în cadrul elitei masculine. Deoarece categoriile de vârstă încep de la 16 ani, tinerii sportivi băimăreni au urcat cu mult curaj în categorii superioare de vârstă pentru a putea participa la competiție (trei dintre sportivi având doar 12 ani!). Regulamentul permite ca în cazul categoriei de 16 ani să se participe în echipe de câte 2 sportivi.Rezultatele obținute sunt:

Locuri I: echipa Roman Alexandra+Tecă Alina la F16, echipa Catană Alexandru+Vădean Cătălin la M16

Locuri II: Culcean Roxana la F21, Pop Lucia la F45, Sebestyen Istvan la M35

Locuri III: echipa Strâmbu Luca+Peles Vlad la F16, Biro Alexandru la M18

Campionatul Național de Ștafetă Mixtă este o competititie foarte dinamică, cu doar 3 categorii, în care o fată și un băiat parcurg succesiv câte 2 trasee de sprint. După mai multe răsturnări de situație, la MF18 ani ștafetă baimareana a devenit campioană națională, iar la MF14 a treia echipă a reușit să prindă podiumul, după ce primele 2 echipe ca valoare au fost descalificate în urmă unor greșeli de compostare (de altfel cele 2 ștafete au condus multă vreme cursa). Rezultatele obținute sunt:

MF14: Manu Andreea cu Hreniuc David – locul III

MF 18: Tecă Alina cu Biro Alexandru – locul I

MF21: Culcean Roxana cu Sebestyen Istvan – locul 4

Între cele 2 competiții s-a desfășurat concursul interjudețean Cupa Zarandului ediția cu numărul 71. Aici pe podium au urcat:

Locuri I: Ciocian Rebeca la F12, Creciun Alexandra la F14, Culcean Roxana la F20, Pop Lucia la F50, Hreniuc David la M12, Vădean Cătălin la M14, Sebestyen Istvan la M40

Locuri II: Manu Andreea la F12, Strâmbu Luca la M14, Catană Alexandru la M16

Locuri III: Roman Alexandra la F14, Peleș Vlad la M16, Crișan Ionuț la M18.

Pentru clubul băimărean urmează o binemeritată vacanță, după care vor începe pregătirea sezonului de orientare-schi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.