Campionatul national de Orientare-Schi: 27 de medalii au reușit să cucerească sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare

În perioada 23-24 februarie 2023 la Izvoare (județul Maramureș) s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri in probele de lungă distanță, medie distanță, sprint și  ștafetă, competiții desfășurate sub egida Federației Române de Orientare și la care s-au aliniat majoritatea cluburilor de profil din România. Eforturile organizatorilor în vederea desfășurării în bune condiții a întrecerilor a fost unul imens, deoarece locația în care s-a desfășurat competiția a fost stabilită in ultimul moment, in funcție de starea zăpezii. Din această cauză organizatorii au trebuit să pregătească această competiție contracronometru, dar s-au descurcat foarte bine si au primit sincere felicitări din partea celor prezenți pentru imensul efort depus.

Deoarece zăpada a lipsit în judetul Maramures, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare nu au avut toate condițiile necesare pentru a pregăti foarte serios aceste importante întreceri, in perspectiva de  a-și apăra prestigiosul titlu de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România, titlu detinut de gruparea baimareană de foarte multă vreme. Astfel, ei au recurs la antrenamente alternative, gen pregătire pe role schi sau pe hărți de orientare în alergare. Eforturile lor au fost încununate de succes, deoarece nu mai puțin de 27 de medalii au reușit să cucerească sportivii băimăreni, dintre care 8 titluri de campion national. Performerii acestor întreceri pot fi considerați Anca Deac și Alexandru Biro, cei care în categoria elită seniori  au reușit să obțină fiecare câte 2 titluri de campion național și 2 medalii de argint. O premieră importantă pentru clubul băimărean a fost faptul că în categoria senioare elită îi proba de ștafetă toate cele 3 ștafete aliniate la start de către CS Stiința Electro Sistem Baia Mare au urcat pe podiumul de premiere!

În urma acestor frumoase rezultate la care au contribuit toți componenții lotului deplasat la aceste întreceri, a fost absolut firesc ca gruparea baimareană condusă de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen să își mențină în continuare supremația în Orientarea pe Schiuri, CS Știința Electro Sistem Baia Mare dominând de altfel de mulți ani încoace aceste întreceri.

Medaliile obtinute la Campionatele Nationale de sportivii băimăreni sunt:

Lungă Distanță

Locuri I: Deac Anca la F21, Pop Lucia la F55, Hreniuc David la M20

Locuri II: Roman Alexandra la F21, Biro Alexandru la M21, Sebestyen Istvan la M45

Locuri III: Kotai Alexandro la M17, Lenard Cristian la M20

Sprint

Locuri I:, Biro Alexandru la M21, Pop Lucia la F55,

Locuri II: Deac Anca la F21, Lenard Luca la M14

Locuri III: Manu Andreea la F21, Lenard Cristian la M17

Medie Distanță

Locuri I:, Pop Lucia la F55, Biro Alexandru la M21

Locuri II: Deac Anca la F21, Hreniuc David la M20, Sebestyen Istvan la M45

Locuri III: Roman Alexandra la F21 Lenard Luca la M14, Kotai Alexandro la M17, Petreus George la M20

Ștafetă:

Locuri I:  ștafeta F21 – Manu Andreea cu Deac Anca

Locuri II: ștafeta F21 – Sabou Tania cu Roman Alexandra, ștafeta M21 – Hreniuc David cu Sebestyen Istvan si Biro Alexandru

Locuri III: ștafeta F21 – Sabou Codruța cu Man Antonia

Se aduc multe multumiri SC Electro Sistem SRL (prin directorul general Stefan Blasko) si B&K Electro Sistem ( cu sprijinul directorului executiv Liliana Blasko) care au sponsorizat pregătirea și participarea la aceste acțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.