Când începe Roland Garros și pe cine mizează experții la feminin și masculin

Iarba, zgura și parchetul reprezintă cele trei tipuri de suprafețe pe care se pot desfășura partidele de tenis. Fiecare tip de suprafață are beneficiile și provocările sale pentru jucători, însă spectacolul este la cel mai înalt nivel doar pe zgură! Turneul de Grand Slam de la Paris este apogeul show-ului pe zgură, iar în acest an nivelul competiției se anunță a fi unul foarte ridicat. 

Odată cu retragerea lui Roger Federer și cu avansarea în vârstă a lui Novak Djokovic și Rafael Nadal, un nou val de jucători vrea să preia supremația la masculin. La feminin, poloneza Iga Swiatek deja domină categoric tabloul și este considerată favorită în cadrul tuturor turneelor la care ia startul. Iată cele mai importante informații despre Roland Garros 2023!

Când începe Roland Garros și cine sunt favoriții

Turneul de la Paris va începe, în acest an, în data de 22 mai și își va consuma ultimul act pe 10 iunie la feminin, respectiv 11 iunie pe tabloul masculin. Competiția va aduce la start cele mai importante nume din circuitele WTA și ATP, singurul mister major fiind reprezentat de capacitatea fizică a lui Rafa Nadal de a fi prezent pe zgura pariziană. Chiar dacă cel ce a câștigat de 14 ori competiția nu va putea juca, un alt spaniol iubitor al acestei suprafețe este principal favorit, la masculin.

Este vorba despre Carlos Alcaraz (20 de ani), cel care la pariuri pe tenis online aici are cota 2,10 să cucerească turneul. Principalul său rival se anunță a fi Novak Djokovic, cu o cotă de 3,25. Urmează chiar Rafael Nadal, în clasamentul cotelor, cu 4,50, după care Holger Rune, cu 10,00 și Stefanos Tsitsipas cu o cotă de 13,00 completează top 5 al favoriților la trofeu.

La feminin, tânăra Iga Swiatek (21 de ani, Polonia) are cota 1,80 la cucerirea trofeului, fiind sigur statutul său de favorită a turneului. Diferența dintre ea și principala contracanditată, în viziunea bookmakerilor, este una remarcabilă. Aryna Sabalenka are cota 7,00! A treia favorită este Barbora Krejcikova, cu o cotă de 11,00, la fel ca cea a Elenei Rybakina. Top 5 este completat de Ons Jabeur, cu 13,00.

Poți paria pe favoriții tăi inclusiv de le tabletă sau telefonul mobil – deschide aplicația Sportingbet acum și mizează pe Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic sau Stefanos Tsitsipas. Pentru a avea șanse cât mai bune să anticipezi cu succes câștigătorii meciurilor și chiar pe cei ai turneului, recomandarea noastră este să te informezi foarte bine, în prealabil, despre capacitatea jucătorilor de a performa pe acest tip de suprafață.

Pentru fanii experimentați ai tenisului, turneul de la Roland Garros reprezintă un adevărat festin, iar cotele excelente pe care ți le-am prezentat te pot ajuta să îți desăvârșești experiența. Nu uita că acestea se pot modifica până la startul competiției, precum și pe parcursul turneului! 

Dacă ești nou în lumea tenisului, tot această competiție reprezintă oportunitatea perfectă pentru a-ți testa inspirația și “simțurile“. Mizează cu responsabilitate pe jucătorii și jucătoarele în care ai încredere și bucură-te de cea mai tare experiență ca fan al “sportului alb“!

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.