Căpitanul reprezentativei de rugby a României, Mihai Macovei, şi-a îndemnat colegii, în conferinţa de presă susţinută vineri, la Baia Mare, să menţină ”stejarii” în a doua divizie europeană, printr-o victorie în meciul de baraj de sâmbătă, cu Portugalia. 

Căpitanul reprezentativei de rugby a României, Mihai Macovei, şi-a îndemnat colegii, în conferinţa de presă susţinută vineri, la Baia Mare, să menţină ”stejarii” în a doua divizie europeană, printr-o victorie în meciul de baraj de sâmbătă, cu Portugalia.

‘Suntem conştienţi că toţii că am trecut printr-o perioadă mai dificilă, atât noi jucătorii, cât şi Federaţia, cât şi iubitorii acestui sport frumos, dar ziua de mâine ne face să construim un nou grup şi să ne gândim la un nou obiectiv. Sigur nu o să fie greu pentru cele întâmplate în ultimele luni, suntem conştienţi că trebuie să facem tot posibilul să menţinem România în cea de-a doua divizie. Este datoria noastră a jucătorilor să lăsăm ceva în urma pentru viitorul rugbyului românesc”, a spus Macovei.

”Momentan avem un nou staff, Federaţia a ales un nou staff, un nou sistem de joc pe care o să-l vedeţi mâine (sâmbătă, n. red.) şi multe schimbări în grup, mulţi jucători tineri, care vin cu foame de rezultate, cu motivaţie pentru a juca pentru România, să dea totul pentru acest tricou. (…) Baia Mare e locul unde am revenit acasă şi locul care m-a format ca jucător de seniori’ a mai spus Mihai Macovei.

Noul selecţioner al echipei României, francezul Thomas Lievremont, a subliniat că meciul cu Portugalia va fi unul dificil.

‘Este dificil să începi un nou ciclu cu un meci de baraj. Portughezii sunt tineri, trebuie să rămânem vigilenţi în privinţa lor, concentraţi pe meci, pentru a-l câştiga. Avem o combinaţie de jucători experimentaţi şi jucători noi, am încredere că primii îi vor ajuta pe cei noi, astfel încât să câştigăm împreună’, a declarat Thomas Lievremont.

Totodată, Lievremont a punctat evoluţia pozitivă a debutanţilor din echipa României în testul cu Kenya: ‘Debutanţii ne-au demonstrat la meciul contra Kenyei şi în cele două săptămâni de pregătire de la lot că sunt capabili să facă faţă rigorilor unei astfel de confruntări. Trebuie să începem ceva nou, avem nevoie de entuziasmul lor, dar şi să găsim un echilibru între experienţă şi entuziasm. (…) Când eşti antrenor trebuie să bagi în teren cea mai bună echipă, doar asta contează’.

Căpitanul echipei Portugaliei, Salvador Vassalo Santos, a declarat: ‘Mâine ne vom confrunta cu o echipă experimentată, pe care am studiat-o îndeaproape şi căreia vom încerca să îi facem faţă cu toate resursele noastre. Suntem o echipă tânără, dornică să joace şi sperăm ca mâine să demonstrăm ce putem’.

Antrenorul portughezilor, Martim Aguiar, a afirmat, la rândul său, că meciul cu România este o oportunitate, dar şi o provocare.

‘Ne bucurăm să putem întâlni echipe bune, cum este reprezentativa României. Pentru noi acest meci este în acelaşi timp şi o oportunitate, şi o provocare. Ne dorim ca jucătorii noştri să vadă standardul căruia trebuie să îi facă faţă, să vadă ce se va cere de la ei, pentru ce trebuie să muncească. România are multe avantaje, este o echipă puternică, evoluează acasă, însă noi ne vom juca şansa noastră’, a declarat Martim Aguiar.

România şi Portugalia se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 14,00, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare. În urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare, ”Stejarii” au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să joace barajul cu Portugalia, care a câştigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric, învingătoarea urmând să evolueze în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.