Ce proiect de casă de la Uberhause să alegi – cu un nivel sau două?

Este evident că toată lumea vrea să aibă o căsuță confortabilă cu o curte cochetă. Un loc în care să se simtă bine: să se relaxeze cu prietenii, să facă grătar, să aibă grijă de grădină sau pur  și simplu să respire aer curat. Dar înainte de construcția casei apare o întrebare aparent simplă: câte etaje să aibă aceasta?

Ce să alegi? Casă pe un nivel sau două?

Atunci când lucrezi cu un proiectant case București, poți beneficia de consultanță specializată pentru a decide dacă să optezi pentru o casă cu un etaj sau cu două, având în vedere specificul terenului și nevoile tale.

După cum s-a menționat deja, alegerea finală este influențată direct de mulți factori, și anume:

  • complexitatea montajului;
  • bugetul constructorului;
  • preferințele viitorului proprietar, etc.

Atunci când alegi dimensiunea și configurația unui proiect de case de la Uberhause, este important să știi că suprafața disponibilă joacă un rol crucial. Uneori, suprafața poate fi restrânsă, ceea ce necesită o abordare creativă în proiectare. În astfel de cazuri, construirea unei case cu două etaje devine deseori cea mai rațională opțiune, permițând maximizarea spațiului disponibil.

Pentru a asigura o funcționalitate corespunzătoare, trebuie să rezervi, de asemenea, spațiu pentru facilități suplimentare precum pivnița, subsolul sau camerele pentru echipamente tehnice. Planificarea acestor elemente este mai ușoară în cazul unei case cu două etaje cu proiect de pe uberhause.

Avantajele incontestabile ale caselor cu un etaj

Acestea implică:

  • Utilizarea întregii suprafețe de podea fără risipă;
  • Tot confortul poate fi adăpostit într-un singur etaj. Acest lucru este deosebit de convenabil pentru persoanele în vârstă, copiii mici, persoanele cu handicap și persoanele cu mobilitate redusă;
  • Costuri reduse în construcția și întreținerea casei. Având un singur etaj, este mai ieftin și mai ușor de construit și de reparat.

Minusurile caselor cu un etaj

  • Minusul va fi lipsa de intimitate și de protecție împotriva zgomotului (petrecere, zi de naștere, corporație, cină de familie);
  • Pentru dezvoltatori, și un alt dezavantaj iese în evidență – lipsa unei priveliști a cartierului din cauza lipsei de înălțime.

Avantajele caselor cu două etaje

Primul etaj îți permite să distribui în mod clar zonele din casă: pentru oaspeți, pentru menaj, pentru petrecerea timpului liber și pentru odihnă. Devine posibil să plasezi paturile la ultimul etaj, iar jos să creezi bucătăria și camera de zi pentru prieteni sau rude. Dacă nu există subsol, atunci tot pe palierul inferior poți amplasa facilitățile gospodărești, cum ar fi camera cazanelor, spălătoria și alte încăperi de uz casnic. Acest aranjament va permite fiecăruia să-și facă propriile lucruri fără să se deranjeze reciproc.

Dezavantaje

Nu uita că prezența unui etaj suplimentar trebuie să fie însoțită de o scară. Aceasta poate să-ți aducă o oarecare incomoditate și poate chiar dificultăți.

Alegerea dintre proiectele de case de la uber hause cu un etaj sau cele cu două trebuie să se bazeze pe nevoile, preferințele și restricțiile specifice ale fiecărei situații, având în vedere atât funcționalitatea, cât și estetica proiectului. Prin urmare, în alegerea unui proiect, ar trebui să te bazezi doar pe propriile idei de frumusețe și comoditate. Și atunci cu siguranță nu vei fi dezamăgit de rezultat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.