CFR poate juca în Europa de pe locul șase, Dinamo are datorii la stat

LPF 2014 - CFR CLUJ - FC BRASOVFormația antrenată de Vasile Miriuță poate fi beneficiara unei situații absolut inedite, cu a patra clasată, Dinamo, în imposibilitatea de a se înscrie în a doua competiție continentală. Cu două etape înainte de final, există și șanse matematice ca CFR să urce pe locul patru, dar și dar dacă păstrează poziția a șasea, poate prinde Europa. Dacă ardelenii iau șase puncte în ultimele două runde și dinamoviștii niciunul, CFR urcă pe locul patru.

Dinamo are de achitat până pe 25 mai 250 000 de euro către Fisc, rată a unei datorii mai vechi, dar nu se știe dacă suma nu va fi achitată. O astfel de informație se pare că e și în posesia lui Vasile Miriuță, care după victoria contra brașovenilor a recunoscut că și-ar dori calificarea în Europa League, dar nu prin excluderea dinamoviștilor.

UEFA nu acceptă în competițiile sale cluburi cu datorii la stat.

În direct la Fotbal Club, pe Digi Sport 1, Ione Dănciulescu, directorul general al lui Dinamo, a încercat să explice situația legată de participarea echipei în Europa League, confirmând tacit că nu e totul clar legat de datoria către Fisc: „Eu sper că nu vor fi probleme de acest fel și echipa să poată să joace în cupele europene. Ar fi oe xperiență interesantă pentru foarte mulți dintre jucători, mulți n-au jucat într-o competiție de asemenea nivel. Eu cred că ar fi benefic pentru jucători, o experiență pentru majoritatea lor, un lucru pozitiv. Poate partea financiarăa târnă un pic în defavoarea acestui lucru, numai dacă te califici în grupe poți să speri la un plus financiar. trebuie să ne asumăm acest risc, am ajuns aici, trebuie să jucăm și să creștem în valoare pentru viitor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.