Consiliul Local Baia Mare, parte civilă într-un dosar penal îndreptat împotriva lui Cristian Şpan. Prejudiciul este de 200.000 lei

Consiliul Local Baia Mare, parte civilă într-un dosar penal îndreptat împotriva lui Cristian Şpan. Prejudiciul este de 200.000 lei

Consiliul Local al Muncipiului Baia Mare a adoptat în 16 februarie 2018, hotărârea de constituire ca parte civilă în dosarul penal îndreptat împotriva lui Cristian Șpan pentru suma de 194.333 lei și dobânda aferentă. Numitul Șpan Cristian, împotriva căruia Consiliul Local al Municipiului Baia Mare s-a constituit parte civilă, este cercetat de către Parchet pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune, toate acestea afectând în mod grav bugetul Municipiului Baia Mare.

Municipiul Baia Mare, prin autoritatea Consiliului Local, singura entitate care are dreptul legal să se constituie parte civilă pentru prejudicii aduse bugetului local, a făcut acest demers în scopul de a recupera din veniturile sau proprietățile numitului Șpan Cristian sumele datorate. Aceste sume au fost cumulate în perioada 2014-2016 din cauza depunerii spre decontare de către Municipiul Baia Mare a unor facturi sau chitanțe nelegale ori false.

În toamna anului 2015, Serviciul Audit aflat în subordinea primarului Municipiului Baia Mare, a evidențiat, în urma verificărilor efectuate pentru anii 2015-2016,  prejudicierea Municipiului Baia Mare cu suma de suma de 194.333 lei (27.860 lei în anul 2014 și 124.803 lei în anul 2015de lei, la care se adaugă majorărilor de întârziere în sumă de 41.670 lei) de către numitul Șpan Cristian, ca reprezentant al Asociației Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare. Acesta a fost motivul real și cert pentru care autoritatea locală a Municipiului Baia Mare a fost în imposibilitatea legală de a deconta sume de bani spre clubul de fotbal începând cu jumătatea anului 2015, dar și imposibilitatea alocării finanțării pentru anul 2016.

Reamintim faptul că Șpan Cristian este denunţătorul din dosarul penal împotriva primarului Cătălin Cherecheș, exact în ziua în care primarul își depunea candidatura pentru un nou mandat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.