Cristian Balaj ales in unanimitate presedinte al AJF Maramures

Cristian Balaj este vechiul şi noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş, arbitrul internaţional băimărean fiind ales în unanimitate de voturi de reprezentanţii asociaţiilor sportive în cadrul adunării generale de ieri de la sediul DJST Maramureş. Adunarea a fost supervizată şi condusă de Octavian Goga, vicepreşedinte al FRF şi, totodată, reprezentantul AJF-urilor în Comitetul Executiv al aceluiaşi for. De asemenea, în prezidiu a luat loc şi Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, instituţie care sprijină extrem de consistent activitatea fotbalistică la nivel judeţean. 51 de asociaţii sportive şi-au exprimat ieri votul, din cele 66 afiliate.

Posturile de vicepreşedinţi au revenit lui Gavriş Ardelean (Iza Dragomireşti) şi Gheorghe Radu (CS Fărcaşa). Pe lîngă cei doi, reprezentanţii asociaţiilor sau cluburilor sportive au ales şi membrii în Comitetul Executiv al AJF Maramureş: din partea Ligii 4 au fost desemnaţi Stavăr Burlibaşa (Salina Ocna Şugatag) şi Vasile Covaci (Viitorul Ulmeni), reprezentantul Ligii 5 în CEX a fost ales Doru Şerban (Topitorul Ferneziu), iar Dinu Măhălean (Dynamic Baia Mare) din partea departamentului copiilor şi juniorilor.

AJF Maramureş a comunicat în adunarea generală şi soarta echipelor afiliate sau dezafiliate. Astfel, la capitolul afilieri numim echipele: AS Metalul Bogdan Vodă, AS Venus Maramureş (fotbal feminin) şi AS Minerul 2014 Băiuţ. În schimb, au fost dezafiliate următoarele structuri sportive: Spicul Mocira, Unirea Săcălăşeni, Stejarul Fersig, Avântul Tăuţii de Sus, AS Porto Bozînta Mică şi AS Dumiart Bogdan Vodă.

Un punct extrem de important a fost cel al Trofeului Fair-Play, pentru acordarea celor mai disciplinate echipe din sezonul 2013-2014. La Liga 4 seniori, locul 1 a fost cîştigat de Lăpuşul Târgu Lăpuş, pe locul secund s-a situat CS Fărcaşa, iar podiumul a fost încheiat de Salina Ocna Şugatag. Tot la liga 4, dar la juniori, pe prima poziţie s-a situat CS Seini, pentru ca următoarele două locuri să fie ocupate de Luceafărul Strâmtura şi Bradul Vişeu de Sus. În fine, la liga 5 locul 1 a fost obţinut de Olimpia Cărbunari, pe poziţia următoare s-a clasat Topitorul Ferneziu şi pe locul 3 AS Mireşu Mare. Pentru toate aceste echipe AJF Maramureş va oferi premii în valoare totală de 30.000 lei, care vor consta în echipamente şi materiale sportive.

Finalul adunării generale a fost rezervat discutării începerii noului sezon competiţional 2014-2015. Astfel, Liga 4 va debuta în 24 august, cu două serii, Nord (13 echipe) şi Sud (11 formaţii). Liga 5 va începe tot în 24 august şi tot cu două serii, Seria I (14 echipe) şi Seria II (12 formaţii). Dar înainte de debutul acestor competiţii vor exista două etape în Cupa României, ediţia 2015-2016, în 10 şi 17 august, pentru ca a treia să fie programată în 11 septembrie. De asemenea, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş a mai decis ca perioada de transferuri să poată fi efectuată cu pînă 48 de ore înaintea începerii fiecărei competiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.