Cristian Balaj în vizită la noul stadion al comunei Fărcașa

farcasaPreședintele Asociatiei judetene de fotbal Maramures,cunoscutul arbitru internațional Cristian Balaj, a efectuat o vizită la noul stadion al comunei Fărcașa,care se construiește în satul Tămaia.

Cristian Balaj a fost însotit pe parcursul vizitei de către primarul comunei Ioan Stegeran , viceprimarul, d-na Floare Mureșan și Gheorghe Radu,președintele C.S. Fărcașa și vicepreședinte al AJF Maramureș.

farcasa1Lucrările la noul stadion sunt finalizate în proporție de 75%,până în prezent executându-se drenajul si împrejmuirea suprafeței de joc, trei trosoane de tribună, având o capacitate de 750 de locuri (în prezent se montează acoperișul si gradenele) precum si parcări si alei pietonale pavate.În incinta stadionului,unde mai exista si o sală de gimnastică, a mai fost construit un teren de minifotbal,echipat cu gazon artificial.

Terenul este acoperit cu o plasă de protectie care impiedică mingea să părăsească spațiul de joc si este prevăzut cunocturnă . Nocturna oferă posibilitatea desfășurării partidelor pe timp de seară si acesta constituie un avantaj mai ales în timpul verii când temperaturile ridicate fac imposibilă desfășurarea de meciuri mai devreme de ora 20-21.

Pentru amatorii de atletism este deja functională o pistă,în lungime de 50 de metri, acoperită cu tartan. De asemenea în jurul stadionului va fi realizat un parc în care locanicii își vor putea petrece timpul liber. Cristian Balaj a fost impresionat de lucrările ce se execută aici spunând că în judet există foarte putine baze sportive de nivelul celei ce se construieste în comuna Fărcașa.

Dând exemplul stadionului din Strîmtura și al terenului de fotbal din satul Săsar,președintele AJF MM, a făcut si câteva recomandări de ordin tehnic edililor locali. Primarul Ioan Stegeran a solicitat sprijin,de ordin tehnic, președintelui AJF în vederea achizitionării unei instalații de irigare a gazonului,cu programator si aspersoare care ies din teren în momentul utilizarii.

De asemenea,Ioan Stegeran a arătat că,în prezent, se caută cele mai bune solutii în vederea amenajarii suprafeței de joc existând două posibilități de realizare:fie să se facă lucrări de aerisire a stratului de pământ, de fertilizare şi apoi se va trece la însămânţare, fie să se monteze rulouri de gazon.

După analizarea ofertelor urmează să fie luată o decizie, în așa fel încât terenul sa întrunească cele mai pretențioase exigențe.În funcție de soluția aleasa și de evoluția calității gazonului,stadionul va fi inaugurat în această toamnă sau cel târziu în primăvara viitoare.

Felicitând autoritățile locale pentru interesul arătat activităților sportive si pentru crearea unei baze materiale solide,Cristian Balaj și-a aratat disponibilitatea de a ajuta comunitatea locală,cu tot ceea ce depinde de el, pentru finalizarea investiției .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.