CS Minaur Baia Mare – CS Poli Iaşi 32-29 (18-18). Peste 1.000 de suporteri au venit la meci înfruntând ploaia torenţială

Prima reprezentaţie a Minaurului în faţa propriilor spectatori în noul sezon al Ligii Zimbrilor s-a consumat duminică după-amiază în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” în compania celeilalte proaspăt promovate Poli Iaşi. Peste 1.000 de suporteri au venit la meci înfruntând ploaia torenţială, dornici să vadă la lucru noua garnitură de jucători condusă de Raul Fotonea.

Primele 5 minute ale jocului au fost echilibrate, cele două echipe succedându-se la conducere, minutul 6 consemnând egalitate la 4. Câteva ratări incredibile ale băieţilor noştri, dublate de un joc foarte bun al moldovenilor i-au adus pe aceştia, uşor, uşor în avantaj pe tabela de scor (10-13, min. 20). Pas cu pas, Minaur recuperează dezavantajul şi reuşeşte să egaleze şi chiar să preia conducerea (15-14, min. 26). În următoarele 4 minute cele două echipe reuşesc câte un şir de trei goluri consecutive, astfel încât cu 10 secunde înainte de final Minaur conducea cu 18-17. Un şut năpraznic de la distanţă, al ieşenilor, în ultima secundă de joc, îl surprinde pe Răzvan Pop şi repriza se termină la egalitate.

Repriza a doua începe din nou sub semnul echilibrului. Dar numai până în minutul 38 (22-22). Raul Fotonea introduce în teren garnitura de bază, cu Ragot şi Căbuţ “la butoane” şi Minaur reuşeşte cinci goluri fără să primească nici unul (27-22, min. 46). Desprinderea se dovedeşte a fi hotărâtoare pentru soarta meciului, ieşenii nereuşind să se apropie la mai mult de două goluri distanţă, nici chiar atunci când au marcat trei goluri consecutive. Scor final 32-29 pentru o victorie meritată, în faţa unui adversar deosebit de ambiţios.

Fericit pentru această primă victorie a sezonului Raul Fotonea a declarat la finalul meciului: Trebuie săspunem cu sinceritate că nu ne-am aşteptat să avem un meci aşa de greu, cu toate că am ştiut că este prima etapă, am ştiut că au jucători cu destulă experienţă, care au jucat foarte exact şi cu foarte multă dăruire. Pentru asta merită să îi felicităm. Meritul nostru este că, deşi nu am făcut un meci senzaţional, am reuşit să nu intrăm în panică şi să tratăm a doua repriză, mai ales, în aşa fel încât să reuşim să obţinem victoria. Multe felicitări băieţilor. Au dat dovadă de caracter în momentele în care jocul nu ne mergea. Şi aşa am reuşit să punem câteva goluri diferenţă între noi şi ei, goluri care la sfârşit s-au dovedit a fi decisive. O menţiune specială trebuie făcută vis-a-vis de publicul care a fost prezent azi la sală şi care a fost foarte răbdător cu noi. I-am simţit mereu aproape şi le mulţumim pentru asta.”

CS Minaur Baia Mare – CS Poli Iaşi 32-29 (18-18)
Arbitri: Sebastia Mârza, Cristian Nedelea (Cluj Napoca). Observator: Ioan Furnea (Cluj Napoca)
Aruncari de la 7m: Minaur (4 transformate din 5), Poli iaşi (3 din 4)
Minute de eliminare: 10-12
CS Minaur: Portari – Răzvan Pop (10 intervenţii), Bucătaru (4); Jucători – Ragot 8 (1 din 7 m), Căbuţ (5), Tudor Marta (4), Sabou (4), Mureşan (4), Yuriy Pop (2), Halcă (2), Nagy (1), Buşecan (1), Cristescu (1), Botea, Haiduc, Câmpan, Mihai.

În etapa următoare, vineri, 8 septembrie, CS Minaur întâlneşte în deplasare campioana în exerciţiu, Dinamo Bucureşti.

sursa:minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.