CS Minaur Baia Mare și SCM Timișoara sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.00 în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” într-un meci ce ar putea stabili încă de pe acum cine e principala favorită

CS Minaur Baia Mare și SCM Timișoara sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.00 în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” într-un meci ce ar putea stabili încă de pe acum cine e principala favorită

Seria B a Diviziei A la handbal feminin programează în etapa a 3-a cea mai importantă confruntare a seriei. Principalele candidate la promovare se întâlnesc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.00 în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” într-un meci ce ar putea stabili încă de pe acum cine e principala favorită.

Sorții au programat poate prea devreme această întâlnire între CS Minaur Baia Mare și SCM Timișoara, ambele echipe preferând să își mai rodeze puțin lotul, pentru a fi cât mai aproape de forma maximă. Atât băimărencele, cât și bănățencele au loturi puternice pentru nivelul diviziei secunde, însă cel al timișorencelor pare a nu fi suficient de omogen. Ambele echipe au câștigat primele două meciuri la scoruri confortabile, Minaur având însă un golaverajului net superior.

Echipa oaspete este una nou înființată în această vară. S-au făcut eforturi consistente în Banat pentru a fi aduse jucătoare experimentate, astfel încât încă din acest prim sezon să se atace promovarea. Așa au ajuns la Timișoara jucătoare de la echipe de primă divizie ca portarul Bianca Avram (CSM București), extrema Loredana Sas (Corona Brașov) sau Sabine Klimek (HC Zalău), dar și alte handbaliste de valoare de la divizionare secunde precum Diana și Cristina Predoi și Manuela Manda de la Dinamo București, fostă pretendentă la promovare în sezonul trecut. Un alt nume interesant este cel al fostei jucătoare de la HCM Baia Mare, Ioana Rădoi, reîntoarsă în activitate după o pauză destul de lungă. Conducerea timișorencelor a promovat de asemenea și jucătoare tinere, printre care și pivotul Alexandra Munteanu, provenită de la Extrem Baia Mare. Așadar, SCM Timișoara, cu trei băimărence în lot (Klimek, Rădoi și Muntean), vine la Baia Mare cu intenția declarată de a încerca să tranșeze de pe acum problema promovării.

Evident că echipa noastră, cu același obiectiv declarat al promovării, este pregătită să înfrunte ambițiile adversarelor de sâmbătă. În lotul nostru au fost aduse șase jucătoare noi, toate cu experiență pe prima scenă a handbalului feminin. Putem spune totuși că în echipa noastră există omogenitate și continuitate, din lotul de anul trecut lipsind doar patru jucătoare. Această omogenitate completată de valoarea individuală teoretic superioară  pot fi atuurile care să ne aducă victoria sâmbătă dupăamiază. Evident, un alt aliat al echipei noastre trebuie să fie publicul pe care îl așteptăm să le susțină pe fete în cea mai importantă confruntare a turului și poate chiar a întregului campionat.

Meciul va fi arbitrat de cuplul G.Baducu  și R.Voicu (Buzău). La solicitarea oaspeților partida va avea și observator, în persoana lui Vasile Dobre din București.

sursa:minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.