Cupa României la șah rapid a fost câștigată de Clubul de Șah al municipiului Baia Mare            

În semn de apreciere pentru susținerea Clubului de Șah al Municipiului Baia Mare, președintele acestuia, Pop Ioan Daniel, l-a vizitat pe Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș, pentru a-i dărui însemnele celei mai recente victorii. Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare s-a regăsit și de această dată în fruntea clasamentului celor mai buni șahiști din România.

Cele mai performante cluburi de seniori din România, dar și echipe de amatori din țară au participat, în perioada 19 – 21 mai 2017, la una dintre cele mai importante competiții naționale de acest gen. Ediția din acest an a Cupei României la șah rapid pe echipe s-a desfășurat la Alba Iulia și a adus în fața iubitorilor sportului minții nume importante din lumea șahului, precum marele maestru internațional Alexei Shirov, marii maeștri internaționali Andrei Murariu și Tiberiu Georgescu, maestrul internațional Vlad Bârnaure și juniorul Andrei Dolana. Aceste nume sunt legate de victoria echipei băimărene.

„Este a cincea oară consecutiv când Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare cucerește acest important trofeu râvnit de toate echipele bune din România. Am avut o echipă nouă față de edițiile anterioare, dar cu toate acestea am reușit performanța de a termina pe prima poziție, încă o dată. Ne-am bucurat de susținerea și sprijinul Consiliului Județean Maramureș și în cadrul acestei ediții și sperăm la o colaborare la fel de bună și pe viitor”, a apreciat Pop Ioan Daniel, președintele Clubului de Șah al Municipiului Baia Mare.

Președintele administrației județene, Gabriel Zetea a felicitat performanța obținută în cadrul acestei competiții de reprezentații municipiului Baia Mare și a asigurat echipa campioană la șah de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș. ”Pornind de la sportul de masă și continuând cu sportul de performanță, Consiliul Județean Maramureș a ajutat fiecare ramură sportivă, iar acest lucru s-a întâmplat și în domeniul șahului. Am finanțat și în trecut Clubul de Șah al muncipiului Baia Mare, deoarece am văzut rezultatele spectaculoase ale muncii lor. Ne bucurăm că, în domeniul sportului o nouă ramură duce numele județului Maramureș în topul competițiilor naționale. Felicit, pe această cale, întreaga echipă care ne-a reprezentat cu cinste la Cupa României la șah rapid și le urez mult succes în competițiile viitoare, asigurându-i de faptul că vor găsi mereu un partener de încredere în instituția Consiliului Județean”, a precizat Gabriel Zetea, șeful administrației județene.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.