CURS INTENSIV DE MANAGEMENT SPORTIV I

hcmCURS INTENSIV DE MANAGEMENT SPORTIV I. 

Capitolul 1. 
Prezentarea echipei si a noilor jucatori, la inceput de sezon
La prezentarea echipelor, atat la primul joc al Minaurului, cat si azi la meciul Hcm-ului, senzatia de mantuiala, de lipsa de profesionalism si lipsa de respect fata de noii jucatori/jucatoare, fata de noua conducere tehnica, cat si fata de public mi se pare scandaloasa. Nu este admisibil ca in cazul noilor achizitii a echipelor noastre, sa te limitezi la a spune: cu numarul x…cutare, numarul y…cutare.
Varianta eleganta este a spune: cu numarul x..cutare, venit de la echipa cutare, caruia ii dorim bun venit in orasul nostru si succes. Nu este posibil ca sa ne sucim gatul ca sa o vedem pe Alison P. in tribuna, in loc ca ea sa apara intr-o tinuta sportiva la prezentare, satisfacand curiozitatea fanilor si primind aplauze de bun venit. La prima aparitie pe teren propriu, oriunde in lume, este prezentat lotul intreg. Puteau si restul de jucatoare sa apara pe teren, in tinuta sportiva pentru a fi prezentate.
Protocolul ar fi permis iar publicul ar fi fost satisfacut, s-ar fi simtit tratat elegant, si ar fi rasplatit cu aplauze si incurajari pe fiecare jucator/jucatoare. 

Eu nu vreau sa spuna cineva ca am chef de critica. Eu doar va spun cum ar trebui facut, pentru ca avem echipe de top, care cer prestanta. Noilor achizitii le trebuie facuta o prezentare si un cuvant de bun venit. La fel si publicul baimarean merita a fi tratat cu respect si mai multa atentie. 

Eu pun aceste erori de buna conduita, pe seama managerilor de la cluburi, care ar strebui sa spuna cum sa se prezinte echipele lor. Nu cred ca e potrivit sa chestionam crainicul salii, care intr-un stil sablon, face ce si cat poate. Oricum dl. crainic si-a luat de vreo doua ori adio, dar s-a razgandit. 

hcmCapitolul 2. 
Ora de disputare a meciurilor
Ziua de sambata, este o zi de mare sarbatoare, fapt ce presupune ca multa lume participa la slujba de la biserica. Cat de mare lucru este de a tine cont de acest eveniment si de a programa meciul la o ora accesibila? Revenim iar la respectul fata de suporteri. Cat de mare manager trebuie sa fii ca sa sesizezi acest fapt? Sau publicul e necesar doar atunci cand vor managerii?
(va urma)
 
Nota: Nu am nimic personal cu nimeni din conducerea celor doua cluburi de handbal. Din partea mea, sa fie sanatosi si sa aibe succese in activitate. Daca am ceva cu cineva, este modul in care se achita de niste atributii elementare. Adica de modul in care servesc interesele echipelor noastre.
autor: Sim-ion Pop
foto:Mircea Pauseniuc
Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.