David Tarta: Premiul special pentru cel mai tanar pilot la Winter Rally Covasna-FOTO

1896730_481444685328154_3361269858763079488_nWinter Rally Covasna s-a desfasurat  pe specialele de langa Comandau, acolo unde  ploaia a stricat putin planurile celor prezenti. Zapada putina insa suficienta pentru o distractie serioasa pentru participanti si spectatori.

„Winter Rally Covasna a fost un concurs foarte greu, dar ma bucur ca m-au lasat sa particip, fiind singurul raliu pe zapada din estul europei si primul raliu din anul competitional din Romania.

Am luat startul cu noul meu Suzuki Swift de 1.3. GTI de 130cp. Eu am fost singurul pilot minor la aceasta competitie si l-am avut ca navigator pe Florin Petrisor din cluj de la Danny Ungur Racing, care pe langa dictare trebuia sa si conduca pe etapele de legatura pentru ca eu nu am permis. Am avut 6 probe speciale de aproximativ 70 de km.

Trebuia sa merg cu foarte mare grija pentru ca trasaeul era foarte dificil, foarte tehnic si foarte rapid, ceva ce n-am intalnit pana acuma. Cand am mers pe prima proba am ajuns din urma un echipaj, cu BMW care era inpotmolit in zapada si bloca drumul. I-am ajutat sa iasa, si pe cand sa trecem pe langa ei nu ne-au lasat sa-i depasim si am intrat noi in zapada.

Acolo am stat 10 minute, noroc ca au fost acolo niste baieti care ne-au ajutat sa scoatem masina din zapada. La inceputul probei 3 a fost doar macadam, noroi si multe baltoace dupa aceea a urmat si zapada.

Am avut din toate cate putin: zapada, macadam, noroi siam mai avut si o explozie pe stanga fata. Am pierdut acolo 15-20 de minute pentru ca roata de rezerva fiind un slic si trebuia sa punem slicul pe spate si roata din spate cu cuie sa o punem in fata. Asa a fost si mai dificil pentru ca la fiecare viraj de dreapta masina aluneca mai tare.  Acesta a fost primul meu raliu si pe langa toate peripetiile a fost extraordinar de frumos. La acest raliu mi-am putut mult imbunatatii indemanarea, dar am fost un pic dezamagit din cauza ca ziua de concurs a inceput cu ploaie si vant puternic.

Acesta a fost pentru mine Winter Rally Covasna. Multumesc lui Dumnezeu, parintilor, prietenilor, sponzorilor si organizatorilor care m-au lasat sa particip la acest raliu.

La festivitatea de premiere am primit premiul special pentru cel mai tanar pilot” a declarat David Tarta pentru jurnalmm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.