Deputatul Todoran: Sportivii care ajung la Olimpiadă trebuie susţinuţi necondiţionat

Singurul sportiv maramureşean prezent în delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 a trecut prin clipe de maximă umilinţă, înaintea deplasării în Coreea de Sud. Cu doar trei zile rămase până la plecare, Paul Muntean, împingător stânga în bobul de patru persoane, era anunţat că a fost exclus din lot. Decizia a fost luată de conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi a venit ca o lovitură de trăsnet pentru sportivul băimărean, cel mai experimentat bober din ţară. Ulterior, presa centrală a preluat cazul, iar decizia COSR s-a schimbat radical, Muntean fiind acceptat în lot.

Situaţia lui Paul Muntean a stârnit diverse reacţii în mediul online, tot mai multe voci susţinând că prin implicarea autorităţilor locale, problema ar fi fost rezolvată mult mai simplu. Iar pentru această susţinere este nevoie şi de implicarea factorilor politici. Deputatul PMP Adrian Todoran consideră că, pornind de la acest caz, autorităţile competente atât de la nivel judeţean, cât şi de municipiu trebuie să arate o mai mare deschidere pentru a sprijini sportivi precum Paul Muntean.

„E trist să constatăm că un sportiv de asemenea nivel este exclus din lotul României, din cauza unor jocuri făcute de conducerea federaţiilor şi a COSR. Poate numele lui Paul Muntean este mai puţin cunoscut băimărenilor, din cauza faptului că practică un sport slab mediatizat şi fără susţinere din partea administraţiilor locale. Aşa cum se întâmplă cu alte discipline, cred că e cazul să acceptăm şi sporturile de iarnă în rândul celor care necesită ajutor. Măcar biletul de avion în Coreea putea fi suportat de la nivel local. Pentru că Muntean este singurul maramureşean din delegaţia României şi reprezintă tot judeţul la acea competiţie.

Dar nu mă refer doar la latura financiară. Când spun sprijin, înţeleg o implicare mai largă a factorilor decidenţi de la nivel local şi judeţean, care, dacă ar fi existat, sportivul băimărean nu ar mai fi avut emoţii că ar putea rata Olimpiada. Avem tot mai puţine rezultate notabile în sportul de performanţă şi de aceea se impune să valorificăm la maxim potenţialul pe care sportivii maramureşeni îl au, indiferent de disciplina practicată. Paul Muntean este un exemplu pentru noi toţi şi trebuie felicitat pentru faptul că a trecut peste acest moment dificil, iar acum poate reprezenta Maramureşul şi România, la Olimpiada din Coreea”, conchide deputatul PMP de Maramureş, Adrian Todoran.

Jocurile Olimpice de Iarnă se desfăşoară în perioada 9 – 25 februarie, beneficiind de participarea a aproape 3.000 sportivi, din 92 ţări. Echipele masculine de bob pentru patru persoane vor intra în concurs în data de 21 februarie. Competiţia va fi transmisă de TVR şi Eurosport.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.