Derby-ul Nordului s-a terminat nedecis! FCM Baia Mare – Olimpia Satu Mare 1-1 (1-1)

Etapa a XII-a a seriei Vest din Liga 2, a programat Derby-ul Nordului pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”, dintre FCM Baia Mare și Olimpia Satu Mare. La capătul celor 90  de minute meciul s-a încheiat la egalitate 1-1 (1-1). Scorul a fost deschis în min. 2, de sătmăreni, prin Muntean, care a speculat o nesincronizare dintre Lupu și Ormenișan, la o fază care nu anunța nimic. Lupu trimite o pasă cu capul în spate către portarul Ormenișan ieșit la intercepție, migea îl depășește pe portarul băimărean și îl lasă pe Muntean cu poarta goală, care deschide scorul: 0-1. După un început apatic al băimărenilor și văzându-se conduși, elevii lui Dorin Toma ies la joc și în min. 16 reușesc să egaleze prin Balaure, care a reluat în plasa porții lui Băican centrarea venită de la Păcurar: 1-1.

FCM Olimpia (1)

După egalare tot băimărenii au fost mai periculoși și și-au creat ocazii mai periculoase. Lupu șutează din poziție statică peste poarta lui Băican (min.17), apoi șutul centare a lui Sergiu Oltean de pe partea dreaptî a atacului băimărean lovește transversala porții sătmărene (min.31). Două minute mai târziu, Leonte scapă singur pe centrul defensivei sătmărene, ezită să șuteze și este ajuns din urmă de Iuhas care acordă corner. În min.36 Sergiu Oltean trimite o nouă centrare bună în careul de 16 m, Balaure reia cu capul pentru Arnăutu, dar Băican este la post și prinde.

Olimpia Satu Mare a avut în prima repriză o singură ocazie de gol când la o centrare periculoasă în careu, Lupu respinge defectuos, iar Iuhas trimite cu capul pe lângă poarta lui Ormenișan.

În partea secundă a jocului, băimărenii au dominat mijlocul terenului, dar actiunile lor s-au oprit de fiecare dată la marginea careului de 16 m al Olimpiei, din cauza impreciziei la pasa decisivă. Mai periculoși au fost sătmărenii, care puteau pleca cu trei puncte de la Baia Mare, dacă ar fi fructificat una dintre ocaziile avute. În min.62 Ormenișan respinge foarte bine în corner șutul lui Takacs, pentru ca apoi lovitura de cap a lui Rus să treacă peste poartă. Cea mai mare ocazie de gol a oaspeților s-a petrecut în min.83, când Rus a scăpat singur spre poarta lui Ormenișan, dar șutul său a trecut pe lângă poartă.

După ce au bifat prima înfrângere acasă din acest campionat cu ”U” Cluj Napoca și prima înfrângere în deplasare la Mioveni, FCM Baia Mare s-a văzut nevoită să mai cedeze două puncte pe propriul teren în fața rivalilor de la Olimpia Satu Mare. Până la urmă, tensiunile apărute în ultima vreme în sânul echipei și-a pus amprenta pe jocul băimărenilor, care nu au mai practicat același joc combinativ cu care ne-au obișnuit. Urmează o săptămână de foc pentru elevii antrenați de Dorin Toma și Cristian Bogdan, cu două deplasări extrem de dificile, la Râmnicu Vâlcea, în ultima etapă a turului (intermediară) și la Brașov (prima a returului).

Rezultatele obținute până acum și valoarea lotului ne dau speranțe că formația băimăreană este capabilă să treacă cu bine aceste două examene care le stau în față. Rezultate pozitive în aceste două etape ar da încrede echipei că obiectivul stabilit la începutul campionatului este perfect realizabil. Clasarea pe unul dintre locurile 1-6 și participarea în play-off ar putea stabili o viitoare strategie care să atace promovare încă din acest sezon.

Pentru acesta este necesară asigurarea unui climat de liniște la echipă, o liniște pe care conducătorii clubului băimărean promit să o asigure. Cristian Șpan (președinte, FCM Baia Mare): ”Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea și jocul lor și trebuie să fac câteva precizări vizavi de lucrurile care au apărut în presă în această săptămână. Lucrurile nu stau chiar atât de rău. Avem probleme, însă nu cred că este vreo echipă care nu are, și consider că, împreună cu toți cei implicați vom găsi soluții să ieșim din acest impas. Îmi doresc foarte mult, ca rumorile și speculațiile care se fac în jurul echipei să nu afecteze pregătirea și rezultatele noastre. Vă asigur că noi, ca și conducere, vom face tot ce se poate să le asigurăm băieților condiții de pregătire, și vă garantez că din această criză de moment a rezultatelor vom ieși, pentru că am o echipă extraordinară, niște băieți extraordinari, și vă garantez că, deși uneori greșesc, lucru uman, de altfel, tot ei o vor scoate la capăt”.

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a XII-a, FCM Baia Mare se menține pe poziția a treia a clasamentului intermediar, la egalitate de puncte cu Gaz Metan Mediaș, la 3 puncte de ocupanta primului loc UTA Bătrâna Doamnă și la 1 p de Chindia Târgoviște, ocupanta locului secund.

FCM Baia Mare – Olimpia Satu Mare 1-1 (1-1)

 Stadion Municipal ”Viorel Mateianu”

Spectatori: cca 1000

Au înscris: Balaure (min.16) respectiv Muntean (min.2)

Cartonașe galbene: Ignea respectiv Muntean

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Mihai Marius Marica (Bistrița), Ovidiu Timar (Marghita). Rezervă: Vlad Inoan (Florești – Cluj).

Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) și Daniel Sabău (Zalău)

 FCM Baia Mare: Ormenișan – Sergiu Oltean, Hodor, Florin Ilie, Lupu, Ignea, Radu Leonte, Păcurar (min.73 Codin), Sîrbu (min.65 Adrian Ster), Balaure, Arnăutu (min.60 Vasile Pop). Rezerve: Bota – Deac, Munteanu, Duruș. Antrenori: Dorin Toma (principal), Bogdan Cristian (secund).

 Olimpia Satu Mare: Băican – Ciul, Tătaru (min.26 Mureșan), Heil, Iuhas, Takacs, Chivari, Muntean, Villand, Sălăgeanu (min.46 Rus), Boștină (min.68 Faur). Rezerve: Șuta – Bîgiu, Bura, Lukacs. Antrenor: Tiberiu Csik.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.