Dorin Toma antrenorul momentului în Liga 2!

 

dorin-tomaNe-am obişnuit să găsim ţap ispăşitor în persoana antrenorului de fiecare dată când echipa nu merge bine, când nu prea joacă, sau rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor. Uităm de munca depusă de el atunci când, victoriile au gust de şampanie, şi cârcotaşii se ascund pe după colţuri.

Lăsând la o parte performanţa obţinută de Dunărea Călăraşi, şi ea nou promovată în Liga 2, condusă de pe margine de Ionel Ganea, fost antrenor în Liga 1, şi nu pentru că nu ar fi valoroasă din punctul lor de vedere, ci doar pentru simplu fapt că ne interesează foarte mult postura de lider, în care elevii lui Dorin Toma şi Cristian Bogdan, au ajuns, după două victorii în deplasare la Pâncota şi Cransebeş, şi egalul din prima etapă de acasă cu FC Braşov, parcă ne pare şi mai rău de cele două puncte pierdute pe propriul teren, cu o echipă a Braşovului, clar depăşită la toate capitolele de FCM Baia Mare.

De această dată, consider că este necesar să dăm Cezarului ce este al Cezarului, adică să recunoaştem meritele incontestabile ale antrenorului Dorin Toma. Tomiţă a reuşit două promovări cu FCM Baia Mare în trei ani, Tomiţă şi-a ales lotul cu care să abordeze dificilul campionat care stă în faţa echipei băimărene, tot el a pregătit echipa în cantonement şi multe meciuri amicale, şi a reuşit un lucru extraordinar: a omogenizat echipa şi a făcut ca jocul echipei să meargă în direcţia dorită.

L-am văzut pe entrenorul Dorin Toma prezent în tribune la meciurile echipei de Juniori A a clubului, pentru a vedea la lucru tineri fotbalişti şi chiar a promovat la echipa mare parte dintre aceştia. La Caransebeş, Dorin Toma a ales să-i facă “botezul” Ligii 2, introducâd-ul în teren la doar 17 ani pe Adrian Ster, un produs al centrului de copii şi juniori de la FCM Baia Mare, un jucător de la care se aşteaptă mult mai mult în viitorul apropriat.

Adrian SNu sunt dintre spectatorii care au avut privilegiul să vadă superba victorie de la Caransebeş, dar dacă ar fi să dăm crezare comentatorului sportiv de la Radio Timişoara, Viorel Jurcuţ, FCM Baia Mare a jucat un fotbal modern, cu pase din prima, cu un pressing eficient, o apărare sigură şi cu multe ocazii de gol, doar imprecizia din faţa porţii făcând ca tabela de marcaj să nu arate o diferenţă mai mare în favoarea băimărenilor. Şi acesta tot meritul lui Dorin Toma – ANTRENORUL!

Când noi suporterii eram îngrijoraţi că echipa ar putea fi obosită după meciul de Cupă cu Olimpia Satu Mare, când a fost nevoie de 120 de minute pentru a învinge Olimpia Satu Mare, l-am văzut de Tomiţă sigur pe el şi încrezător în lotul pe care îl are la dispoziţie, felicitându-şi pe elevii pentru rezultat şi efortul depus, dar şi absolut convins că echipa va obţine un rezultat pozitiv la Caransebeş.

L-am auzit pe Dorin Toma precizând foarte clar că echipa băimăreană va juca fiecare meci la victorie indiferent de adversarul pe care îl va avea în faţă, fie că e vorba de echipe recent retrogradate din Liga 1, fie că e vorba de echipe de tradiţie din fotbalul românesc cu o bogată experienţă, măcar în Liga 2. Şi rezultatul se vede: şapte goluri marcate şi doar trei primite în primele trei etape şi poziţia de lider în clasamentul intermediar.

Acestea sunt reultatele concrete ale ANTRENORULUI  Dorin Toma, siguranţa sa, încrederea în forţele proprii şi în lotul pe care îl are la dispoziţie, crează premisele necesare să credem că FCM Baia Mare se află pe un drum ascendent, şi fără a fi euforici, credem că este POSIBILĂ o surpriză la finalul campionatului din partea echipei noastre de suflet.

Da, pentru toate acestea, Dorin Toma este antrenorul momentului în Liga 2!

Nu suntem euforici şi nici chiar nerealişti, dar avem DREPTUL astăzi să privim de sus restul echipelor, avem dreptul să sperăm, avem dreptul să visăm. Şi toate acestea sunt posibile şi datorită echipei tehnice condusă de Dorin Toma şi Cristian Bogdan. Avem obligaţia să nu uităm de ei şi să le mulţumim, avem obligaţia să credem alături de ei că performanţele se pot realiza, că se poate crea o echipa care să ATACE promovarea. Dacă nu chiar din anul acesta, dar SIGUR din sezonul viitor!

Sau…DE CE, NU???

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. t-ea luat prea repede valul,s-au ai alte interese,m-ai este mult pana departe!Mai abtinete.ESTE doar inceputul!NU are decat o promovare,echipa a fost,,FACUTA:de ONCIU,mai gandeste?

  2. Tomita cum il alinta prietenii este un profesionist desavarsit!Rezultatele obtinute reprezinta doar un aspect al profilului numit Dorin Toma,in spatele acestor rezultate sta coeziunea de grup pe care si-a pus amprenta Tomita impreuna cu tot staful tehnic si administrativ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.