Duelul campioanelor României şi Rusiei din sferturile EHF Champions League începe mâine

hcm3HCM Baia Mare şi Dinamo-Sinara se întâlnesc mâine în sferturile Ligii Campionilor. HCM are de partea ei tot entuziasmul începuturilor, dat fiind că – în acest sezon – campioana României s-a calificat în premieră atât în grupele principale, cât şi în sferturi. Campioana Rusiei, în schimb, este pentru a 13-a oară în EHF Champions League şi beneficiază de un plus de experienţă. HCM este, însă, pregătită să mai bifeze o premieră, calificându-se în careul de aşi al Ligii Campionilor.

Pornite cu zero puncte în grupele principale, băimărencele au reuşit patru victorii şi au urcat până pe locul 3 în clasamentul grupei principale 2, în urma titratelor campioane ale Norvegiei şi Ungariei. Dinamo-Sinara a terminat pe locul 2 grupa principala 1, doar Buducnost reuşind să adune mai multe puncte decât echipa din Volgograd. „Dinamo-Sinara a fost mai bună decât Vardar şi ştim cine este Vardar. A fost şi în faţa celor de la Thuringer, cea mai bună echipă a Germaniei de o bună bucată de timp. Toate acestea înseamnă că Dinamo-Sinara este o echipă cu adevărat bună”, a declarat Tone Tiselj.

Anna Kochetova este cea mai periculoasă „armă” din arsenalul campioanei Rusiei. A înscris 76 de goluri pentru Dinamo-Sinara li este a treia principală marcatoare din Liga Campionilor, edişia 2014/2015. „Este o jucătoare specială. Are un mod foarte personal de a arunca la poartă. Avem soluşii pentru Kochetova. Dar nu este vorba doar despre Kochetova…”, a atenşionat slovenul.

hcmDe cealaltă parte, cu 43 de reuşite, băimăreanca Eliza Buceschi este principala marcatore pentru HCM. „Cred că le putem învinge, dar asta nu va fi de ajuns pentru a ne califica. Trebuie să jucăm ambele meciuri 100% pentru a avea şanse de a merge mai departe dat fiind că anul acesta cred că Dinamo-Sinara a fost una dintre cele mai puternice echipe din EHF Champions League, având un parcurs foarte bun”, a considerat Eliza Buceschi.

Branka Maric şi Zorica Masic din Serbia vor conduce meciul HCM Baia Mare – Dinamo-Sinara din prima manşă a sferturilor de finală EHF Champions League. Delegat EHF va fi Cornelius Wiebrands (Olanda).

Partida are loc de la ora 18.00, în sala sporturilor „Lascăr Pană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.