EHF Euro 2014: Nationala ”tricolora” adusa la realitate de Norvegia

FRHHandbalistele Romaniei au debutat nefericit la Campionatul European din Ungaria si Croatia 2014, fiind invinse categoric de nationala Norvegiei, scor 27-19 (16-7).

Desi au avut o multime de suporteri romani in tribunele de la Debrecen, fetele lui Tadici n-au reusit sa reziste in fata masinariei nordice.

Kristiansen a lovit prima cu o aruncare de la 9 metri, in timp ce aruncarile interilor nostri – Cristina Neagu si Adriana Tacaliei nu si-au gasit tinta (2-0 min 3).

Romania a dezghetat tabela prin Cristina Neagu din 7 metri, dar jucatoarea de la Buducnost a fost singura care s-a ridicat la inaltimea adversarelor.

Interul dreapta Nora Mork a realizat cateva combinatii de senzatie cu pivotul Heidi Loke sau chiar extrema stanga Camilla Herrem, Kristiansen a aratat o dispozitie excelenta de joc in inter stanga, au inscris si Oftedal din centru sau Riegelhuth din extrema dreapta, iar zarurile erau aruncate inca din primul sfert de ora (8-2 min 15).

Romania a continuat sa joace previzibil cu atacuri lente si lipsa de actiune pe extreme. Majoritatea mingilor au mers spre Cristina Neagu, handbalista de la Buducnost a marcat de cateva ori si a dat cateva pase excelente – o finalizare perfecta din extrema stanga pentru Valentina Ardean Elisei si un gol frumos dintr-un plonjon de la 9 metri al Danielei Babeanu. Insuficient pentru a tine ritmul cu elevele lui Thorir Hergeirsson! ”Totul pentru Norvegia”, a fost si deviza surorilor Bonaventura: 16-7 la pauza.

Nimic bun in actul secund. Cristina Neagu a ratat a 2-a aruncare de la 7 metri, in timp ce adversarele au mentinut handbalul total (19-7 min 35). Nici Aurelia Bradeanu nu s-a descurcat mai stralucit de la punctul de pedeapsa, iar pana la final a esuat transformarea si Daniela Babeanu. Diferenta mare de valoare vazuta astazi intre cele doua echipe si rezultat pe masura. Scor final: 27-19.

Pentru fetele lui Tadici urmeaza o zi libera si o noua partida de foc, cea cu Danemarca (marti 9 decembrie, de la ora 19:15, in direct pe TVR 2).

Norvegia-Romania 27-19 (16-9)

Norvegia: Oftedal 5 goluri, Alstad 4, Koren Riegelhuth 4, Kristiansen 4, Loke 4, Herrem 3, Mork 3

Romania: Neagu 7 goluri, Bradeanu 3, Elisei 2, Babeanu 2, Tacalie 2, Chiper 1, Perianu 1, Pintea 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.