Esports în România

Cu o industrie ce va genera la nivel global peste 1,1 bilioane de dolari până la finele lui 2019, iată că evenimentele sportive de genul E-Sports au prins amploare şi în România. Pe scurt, Esports permite tuturor să-şi transforme pasiunea pentru jocuri video într-o viitoare carieră de succes. Sporturile electronice înseamnă concursuri organizate între doi jucători sau două echipe, atăt pe internet sau pe o reţea locală. Analiştii spun că pariurile pe evenimentele sportive de genul acestor sporturi electronice sunt unele dintre cele mai des efectuate din lume şi să nu va miraţi dacă le veţi întâlni şi în cazinouri. In momentul de faţă, furnizori reputabili oferăşi această posibilitate de a face bani. Dacăîncă nu aţi auzit despre competiţii Esport, veti deveni un fan înfocat în cel mai scurt timp. Intre timp, vă puteti bucura de jocuri online ce vă sunt oferite de operatori de renume – puteţi să accesaţi mai multe informaţii aici

In lumea competiţiilor sportive pe discipline electronice, echipele îşi dispută partidele prin alegerea celor mai buni combatanţi. Clasamentele sunt stabilite de puncte şi sume câştigate, dar fanii sunt cei care decid cele mai populare echipe. Destul de echitabil. Echipele de top, formate din jucatori de toate naţionalităţile, işi disputăabilitaţile în direct, pe un canal TV consacrat, în cadrul unor discipline sportive precum CS:GO, League of Legends, Starcraft 2, Overwatch, Dota 2 sau Call of Duty. Haideţi să vedem unele dintre cele mai populare echipe la nivel mondial. FaZe Clan este o echipă americană, ce s-a specializat în Call of Duty, CS:GO, PUBG, Fifa si Fortnite. A fost fondată acum 8 ani, a acumulat peste 4.8 milioane USD din premii şi are peste 77.6 milioane de membrii pe reţele sociale.

100 Thieves este o altă echipă din State, fondatăîn 2016, cu specializări multiple: League of Legends, Clash Royale, Fortnite si CS:GO. Team Liquid nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind consacratăîn răndul amatorilor de Starcraft 2. Această echipă din Olanda a căştigat din turnee şi concursuri o sumă record, de peste 24 milioane USD. Fiecare membru al echipei se implică activ atât în partide disputate contra altor oponenţi, cât şi în activităţi de coaching şi mentoring. şi România este pe harta evenimentelor Esport, cu jucători precum Dima Radu, al cărui ID este „Rdu” şi poate fi găsit în concursurile de Hearthstone. Este cotat al 3-lea jucător din ţară cu un venit estimat la 146.000 USD. Andrei Pascu este un veteran al League of Legends, porecla sa este „Odoamne” şi a câştigat peste 141.000 USD din 31 de turnee. Smite este de asemenea un joc extrem de popular şi suntem reprezentaţi de Alexandru „Wlfy” – ce a participat la 8 turnee şi a însumat 38.000 USD din premii.

Da, aceste jocuri necesita echipamente de ultimă generaţie, perfect construite pentru nevoile gamerilor profesionişti. Nimic nu este lăsat la voia intâmplării, pentru căîn afară de rezultatele acestor competiţii sportive, se pune accentul – aşa cum vă scriam mai sus – şi pe o transmisie de o calitate impecabilă. Este o practică obişnuităîn acest segment ca jucătorii profesionişti săpună la dispoziţia vizitatorilor sesiuni live, cu scopul de a educa şi forma o nouă generaţie de e-sportivi. In România, pentru a te forma în această disciplinăşi de a avea ocazia să participi alături de echipele tale preferate sau pentru a te remarca solo, trebuie să bifezi o serie de caracteristici.

Trebuie să te dedici unui sport – sau, în cazul de faţă, unui joc. Fie că esti un veteran al Counter Strike-ului, fie că iubeşti jocurile de strategie sau MOBA-urile de genul Dota2, exerciţiul iţi este un aliat de nădejde. Trebuie să iţi setezi mereu obiective pe care să le atingi şi poţi face asta chiar sub îndrumarea unui specialist, a unui antrenor. Trebuie să contribui! Nu te sfii în a-ţi împărtăşi rezultatele cu o comunitate flămândă după informaţie – aşa cum tu vrei să devii mai bun la jocul preferat, aşa doresc şi alţi jucători săîşi imbunătăţeascătehnica! Fii flexibil şi receptiv la sfaturile antrenorului şi întelege că sfatului unui expert te poate ajuta să îţi sedimentezi un rol într-o echipă. Obişnuieste-te cu cele mai bune tastaturi şi cel mai bun mouse! Iţi vor fi incredibil de utile atunci când 3 APM-uri (acţiuni pe minut) fac diferenţa între victorie şi înfrangere. In ultimul rând, obişnuieşte-te să joci în echipă, pentru a putea performa la aceste standarde înalte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.