EXCLUSIV!! Costică Buceschi: ,, Această numire s-a făcut în urma rezultatelor avute la echipele pe care le-am antrenat”

buceschi_costica (1)Costică Buceschi: ,, Această numire s-a făcut în urma rezultatelor avute la echipele pe care le-am antrenat”

Noul antrenor secund al naționalei  de handbal feminin, Costică Buceschi a avut amabilitatea să ne ofere în exclusivitate un interviu. Apreciat pentru rezultatele pe care le-a avut de-a lungul timpului, pe la diverse echipe unde a reușit, putem spune, rezultate excepționale, a fost cooptat pe banca tehnică tricoloră. O provocare pe care a acceptat-o și suntem conștienti că rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Antrenorul Costică Buceschi, a rămas același diplomat în răspunsuri, așa cum îl cunoștea întreg orașul.

Harnic, muncitor, încercând să-și lase amprenta, indiferent la ce echipă merge.

Să-i urăm succes în noua postură și să-i ținem pumnii la Campionatul Mondial de handbal.

Cât despre HCM Baia Mare, n-a vrut să spună mai nimic, dar, dupa înfrângerea de aseară, din Champions League, când antrenorului Aurelian Rosca i s-a cerut demisia de către spectatori la finalul meciului, s-au auzit voci care cereau revenirea pe bancă a lui Costică Buceschi.

Domnule Costică Buceschi, o nouă provocare, de data aceasta, naționala României, din postura de antrenor secund. Este această numire, o încununare a muncii dumneavoastră depuse de-a lungul timpului?

Această nouă provocare este ceva special pentru mine, este ceva la care se gândește fiecare antrenor atunci când se apucă de această muncă. Bineînțeles că această numire s-a făcut în urma rezultatelor avute la echipele pe care le-am antrenat, indiferent de nivelul echipei. Atât în Champions League, Juniori, sau Liga Națională.

Care este obiectivul echipei naționale la Campionatul Mondial?

 Este un obiectiv cu bătaie mai lungă, asta însemnând calificarea la Jocurile Olimpice.

Se va merge la Campionatul acesta Mondial cu echipa aceasta experimentată sau vor exista surprize, gândindu-mă aici la jucătoare tinere de perspectivă?

 Cred că se va aborda această competiție cu jucătoarele cele mai în formă și mai apte din punct de vedere fizic. Cred că toate echipele participante la Campionatul Mondial vor veni cu cele mai bune jucătoare posibile.

V-au felicitat pentru această numire, acele persoane care la un moment dat au avut unele îndoieli legate de mersul unor lucruri?

 Am fost felicitat de toți cei care au crezut de cuviință să facă acest lucru.

Cum comentați evoluția echipei HCM Baia Mare în Champions League?

În nici un fel. Este o problemă care nu mă mai privește, decât doar, prin prisma jucătoarelor care vor face parte din lotul României la Campionatul Mondial.

Ajungem și la echipa pe care o antrenați. Care este obiectivul echipei și ce vă propuneti să realizați în continuare acolo?

Obiectivul H. C. Dunărea Brailă este de a prinde un loc de cupă europeană în viitorul sezon.

Publicul băimărean n-a uitat-o pe Eliza Buceschi, cum s-a acomodat la noua echipă?

Foarte bine. Lucru dovedit și de evoluțiile avute în Champions League dar și în campionatul Germaniei.

Un gand pentru cititorii Jurnalmm

 Să fie cât mai aproape de sportivi atunci când trec prin momente mai puțin bune.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.