FCM Baia Mare – FC Brașov 1 – 1 (1- 0) . Noi ne-am ales cu remiza, ei cu… respectul!

 

fcm1Ca orice debut, și primul meci în Liga 2 al echipei FCM Baia Mare a fost unul cu emoții, cu atât mai mult cu cât sub Dealul Florilor a venit după cele trei puncte o echipă proaspăt retrogradată din Liga 1: FC Brașov.

Băimărenii au evoluat cu multă ambiție și dăruire în fața propriilor suporteri și, sâmbătă, FC Brașov mi s-a părut chiar o echipă de bătut, mai ales că cei doi fundași centrali ai stegarilor, Hlinca și Puțanu au avut o evoluție mai mult decât modestă, doar că elevii antrenați de Dorin Toma și Bogdan Cristian și-au respectat prea mult adversarul.

Cu un mijloc elaborat, cu pase din prima și presing la mijlocul terenului, băimărenii au arătat foarte bine în teren până la marginea careului de 16 m, unde a lipsit pasa decisivă.

A fost nevoie de inspirația lui Păcurar, care în min. 24 a croșetat doi apărători brașoveni, a pătruns pe partea stângă în careul de 16 m, de unde a centrat pe jos în careul mic, iarArnăutu a avut de îndeplinit o simplă  formalitate trimițând balonul în poartă: 1 – 0!

Arnăutu, care de altfel a făcut o partidă foarte bună, este cu adevărat un vîrf de careu, care a pivotat foarte bine între fundașii centrali ai oaspeților, cu pătrunderi  în careul de 16 m, când pe  dreapta, când pe stânga, creând panică în apărarea adversă. Arnăutu și Păcurar au fost, de altfel, cei mai buni jucători ai băimărenilor în partida de sâmbătă.

fcm2Se părea că va fi un început foarte bun de campionat, numai că a venit faza din min. 48, când Mugurel Buga a fost faultat la 25 m lateral dreapta de poarta apărată de Ormenișan, iar Codoban a transformat lovitura liberă, trimițând peste zid în poartă: 1 – 1!

După golul oaspeților, brașovenii au prins puțin curaj și au încercat să profite de căderea băimărenilor, dar acțiunile lor de atac n-au avut consistență. Până la finalul jocului, băimărenii au mai avut câteva ocazii de gol, au solicitat și un penalty, în min. 63, după o respingere din plonjon a lui Puțanu.

Una peste alta, FCM Baia Mare a lăsat o bună impresie celor prezenți pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”, o evoluție care ne dă speranțe pentru meciurile viitoare, într-o ediție de campionat în care orice se poate întâmpla, datorită luptei acerbe pentru promovare, cât mai ales pentru retrogradare.

Cosmin Bodea (antrenor principal FC Brașov): ”Un meci greu, contra unei echipe nou promovate, care a evoluat cu foarte multă ambiție, cum de altfel ne și așteptam. Am luat ungol care nu-i permis să-l luăm nici la copii și juniori. Până la urmă e un punct câștigat și mă bucur că am reușit să egalăm (…).  Cred eu, că până la urmă este un rezultat echitabil. Va fi un sezon foarte greu. Toate echipele își doresc să acumuleze puncte datorită sistemului competițional care este în acest an. Va fi un campionat fără echipă favorită, nici noi, nici Mediaș. Sunt echipe care vor pierde puncte”.

 DorinToma (antrenor principal FCM Baia Mare):”Un meci dificil, am întâlnit o echipă a Brașovului, mult schimbată de cea care a fost în Liga 1. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea și determinarea pe care au avut-o astăzi, și pe care o vor avea. S-a vazut că nu arătăm ca o echipă nou promovată, suntem o echipă care ne jucăm șanesele de la egal la egal cu orice adversar. După aspectul jocului nu sunt mulțumit de rezultat, dar, per ansamblu, făcând balansul dintre o echipă retrogradată din Liga 1 și o echipă nou promovată, este un rezultat echitabil. Dar ca aspect al jocului, din punctul meu de vedere, am fost mult peste FC Brașov astăzi. (…) Pentru noi toate meciurile sunt grele. Orice meci îl vom juca la victorie, nu vom juca nici un meci la egal, sau la altceva”.

 Faze importante:

Min. 7 – șut Păcurar, respinge Căucă în corner;

Min. 14 – Arnăutu angajat în careu de Păcurar solicită 11 m, arbitrul lasă jocul să continue, iar mingea se scurge în aut de poartă;

Min. 18 – Radu Leonte șutează din cădere pe lângă poartă;

Min. 20 – Balaure este angajat în careu, mingea ajunge la Arnăutu, care din foarfecă trimite peste poartă;

Min. 21 – Mugurel Buga scapă singur spre poarta lui Ormenișan dintr-o poziție suspectă de offside, intră în careu și nu-l poate învinge pe Ormenișan care respinge din poziție de unu la unu;

Min.24 – Păcurar croșetează doi fundași adverși la margineacareului de 16 m, intră în careu, centrează la firul ierbii în fața porții, de unde Arnăutu îndeplinește o simplă formalitate trimițând în poartă 1 – 0!

Min. 44 – Perju șutează din afara careului, mingea trece puțin pe lîngă poarta lui Ormenișan;

Min. 45 – lovitura liberă de la 25 m puțin lateral stanga executată de Codoban, prinde  Ormenișan;

Min. 48 – Mugurel Buga este faultat la 25 m puțin lateral dreapta de poartă, execută Codoban peste zid și egalează scorul : 1 –  1!

Min. 53 – Radu Leonte intră pe partea stangă în careul de 16 m, șutează, dar mingea ocolește stâlpul porții;

Min. 56 – centrare periculoasă a lui Ianc în careul băimărenilor, dar Buga ratează intercepția cu mingea din 6 m;

Min. 63 – Vasile Pop execută periculos o lovitură liberă de pe partea dreaptă, mingea este respinsă din din plonjon de Puțanu, băimărenii solicită penalty, dar arbitru acordă doar corner;

Min. 64 – Marius Matei șutează din afara careului peste poartă;

Min. 65 – o nouă lovitură liberă executată de Vasile Pop în careu, dar lovitura de cap a lui Lupu trece peste;

Min. 71 – Vasile Pop este angajat foarte bine de Radu Leonte, dar șutul său trece pe lângă poartă;

Min. 76 – Păcurar scapă în viteză de câțiva adversari, este ajuns din urmă de Moraru care-l faultează și vede cartonașul galben. Execută lovitura liberă Vasile Pop către Lupu, care cade în careu, jocul lăsat să continue;

Min. 87 – Duruș execută o lovitură liberă de partea stângă a atacului băimărean, trimite periculos în careu, mingea îl lovește în cap pe Vasile Pop, iar Căuca prinde.

 

FCM Baia Mare – FC Brașov 1 –  1 (1-0)

 

Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”, spectatori – 2.500

Șuturi la poartă: 11 – 7; Pe poartă 3 – 3

Faulturi: 18 – 12

Cornere: 2 – 2

Cartonașe galbene: 0 – 2 (Codorban – min.70, Moraru – min.76)

Arbitrii: Dan Florin Dreve (ClujNapoca) – Gabriel Bârjac (Zalău) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj Napoca)

Observatori FRF: Tamaș Zoltan (Odorheiu Secuiesc) și Dan Costin (Zalău).

 

FCM Baia Mare: Ormenișan – Străuț (Duruș – min. 82), Hodor (Sergiu Oltean – min. 76), Florin Ilie, Lupu, Radu Leonte, Ignea, Sîrbu, Balaure, Păcurar, Sergiu Arnăutu (Vasile Pop – min. 46). Rezerve: Bota, Adrian Ster, Dănuț Munteanu, Mihai Deac. Antrenori: DorinToma (antrenor principal), Bogdan Cristian (antrenor secund).

 

FC Brașov: Căucă – Letan, Puțanu, Hlinca (Poverlovici – min. 46), Alexandru David, Codoban, Moraru, Ianc, Perju, Marius Matei (Daniel Ene – min. 73), Mugurel Buga (Bogdan Rusu – min. 81). Rezerve: Mutu, Pamfile, Istrofor, Olteanu. Antrenori: Cosmin Bodea (antrenor principal), Mihai Stere (antrenor secund).

 

Rezultate Liga 2, Seria 2:

 

FCM Baia Mare – FC Brașov 1 – 1 (1-0);

UTA Bătrâna Doamnă – Gaz Metan Mediaș 1 – 2 (0-1);

Chindia Târgoviște – ”U” Cluj Napoca 0 – 1 (0-1);

Metalul Reșița – Olimpia Satu Mare 0 – 5 (0-3);

FC Bihor – CS Mioveni 0 – 2 (0-2);

FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea 3 – 1 (0-1);

Unirea Târlungeni – Șoimii Pâncota 2 – 3 (1-3).

 

Clasament:

 

  1. Olimpia Satu Mare                         1 1 0 0 5-0  3 p

2-3  CS Mioveni                                   1 1 0 0 2-0  3 p

2-3  FC Caransebeș                              1 1 0 0 3-1  3 p

4-6  Șoimii Pâncota                              1 1 0 0 3-2  3 p

4-6   Gaz Metan Mediaș                       1 1 0 0 2-1  3 p

4-6   ”U” Cluj Napoca                          1 1 0 0 1-0  3 p

7-8    FC Brașov                                  1 0 1 0 1-1  1 p

7-8    FCM Baia Mare                          1 0 1 0 1-1  1 p

9-11  Chindia Târgoviște                     1 0 0 1 0-1  0 p

9-11  UTA Bătrâna Doamnă                1 0 0 1 1-2  0 p

9-11   Unirea Târlungeni                      1 0 0 1 2-3  0 p

12-13 CSM Râmnicu Vâlcea                1 0 0 1 1-3  0 p

12-13 FC Bihor                                    1 0 0 1 0-2  0 p

  1. Metalul Reșița                                     1 0 0 1 0-5  0 p

 

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru jocul bun facut ieri.cred ca dupa 3-4 etape vom vedea cu adevărat cum stăm.bravo voua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.